Atena îl felicită pe noul conducător al Bisericii Ortodoxe Ruse

Primul-ministru grec, Costas Karamanlis, a trimis o scrisoare de felicitări noului Patriarh al Bisericii Ortodoxe Ruse, Chiril, au declarat sâmbătă serviciile sale.

Dl. Karamanlis a declarat în scrisoare că “alegerea ca patriarh a lui Kirill a fost un moment istoric pentru Biserica rusă” şi a amintit despre “legăturile dintre popoarele ortodoxe, rus si grec.”

Peste 90% din populaţie greciei este ortodoxă. Biserica din Grecia, ne-separată de Stat, exercită o puternică influenţă în ţară.

Ales marţi, înlocuindu-l pe Alexei al II-lea, care s-a mutat la Domnul în decembrie 2008, patriarhul Chiril, în vârstă de 62 de ani, a ajuns la conducerea Bisericii Ortodoxe în plină expansiune, după sfârşitul regimului sovietic. Se consideră deschis către lume, iar criticii îl condamnă în acest sens, părqnd că are o simpatie anume pentru catolici.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.