Reactii in Rusia, impotriva folosirii banilor publici pentru construirea Catedralei Ortodoxe Ruse din Paris

Reactii in Rusia, impotriva folosirii banilor publici pentru construirea Catedralei Ortodoxe Ruse din Paris

Fatykh Garifullin, seful kaziatului din cadrul Directiei Musulmane Tyumen (MSD) – Partidul Asiatic al Rusiei a sugerat, intr-un interviu acordat Islamrf.ru, faptul ca oficialii Moscovei par sa mearga intr-o directie periculoasa.


in prezent – remarca acesta – guvernul rus propune utilizarea fondurilor contribuabililor pentru a construi o catedrala ortodoxa in centrul Parisului, o incalcare clara a statutului constitutional al Rusiei, ca stat laic.

in cazul in care Moscova vrea cu adevarat sa sprijine credinta religioasa acolo, a spus Garifullin, atunci aceasta nu ar trebui sa construiasca o catedrala pentru o singura credinta, ci mai degraba o cladire in care sa fie spatii destinate membrilor tuturor confesiunilor, pentru practicarea religiei lor.

O sala ar putea fi pentru evrei, a spus el, o alta pentru musulmani, si o treia – "cea mai mare, suntem de acord" – pentru crestinii ortodocsi.

Aceste obiectii ale lui Garifullin, la planurile ce vizeaza Catedrala Ortodoxa din Paris, este putin probabil sa aiba castig de cauza in fata guvernului rus, dar, pe langa proaspetele preocupari ale lui Pcelintev (vezi MONITOR Lacasuri Ortodoxe 7/2010) despre amenintarea tot mai mare a "dedovscinei" pe baze mai ales religioase, ar putea face sa aiba un anume impact, dupa cu apreciaza intr-un articol, Georgian Daily.

islamrf.ru / georgian daily

©KSLCatalin publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 7/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.