Dupa ce i-au colindat pe copii, PS Lucian ii incanta si pe bătrânii de la azilul din Margina Lend

În seara zilei de marţi, 16 decembrie 2008, Prea Sfinţia Sa Episcop Lucian al Caransebeşului a vizitat Centrul de îngrijire a persoanelor vârstnice din cartierul reşiţean Margina Lend.

Aici Prea Sfinţia Sa a fost întâmpinat de domnul director, de preotul Linu Moise, responsabilul cu asistenţa religioasă în acest cămin, de pr. cons. social misionar Călin Ianchiş şi de protopopul Reşiţei, pr. Nicoale Mirişan.

Programul vizitei a avut ca scop colindarea celor bătrâni şi mângâierea acestora printr-un cuvânt de suflet venit din partea Bisericii. Astfel că prin purtarea de grijă a Prea Sfinţiei Sale Lucian, în sala de mese a azilului s-a organizat un concert de colinde corale interpretate de corala preoţilor catedralelor episcopale din Caransebeş, menite să bucure sufletele, după care Întâistătătorul eparhiei Caransebeşului a oferit tuturor celor prezenţi daruri.

Demn de remarcat a fost faptul ca toţi cei prezenţi au cu emoţie deosebită colindul sfânt şi bun, unii dintre bătrâni exprimându-şi dorinţa de a colinda aşa cum o făceau odinioară. În încheierea concertului de colinde şi a recitalului de colinde a unui domn cu mare dorinţă şi dragoste de cântec, toţi cei prezenţi s-au colindat unii pe alţii şi toţi au cântat Domnului tradiţionala colindă “O ce veste minunată”. (PENTRU ALBUM FOTO – click pe banner)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.