Distincţii pentru IPS Irineu cu prilejul centenarului Muzeului de Artă din Craiova

Astăzi, Muzeul de Artă din Craiova a sărbătorit împlinirea a 100 de ani de la înfiinţare. Programul aniversar a fost deschis la ora 11.00, în Sala Oglinzilor, cu alocuţiuni ale invitaţilor de onoare, primul care a luat cuvântul fiind IPS Părinte dr. Irineu Popa, Arhiepiscop al Craiovei şi Mitropolit al Olteniei, urmat de dl. Ion Prioteasa – preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Teodor Sas, viceprimarul municipiului Craiova, Dan Lupescu – director al Direcţiei Judeţene pentru Cultură Dolj şi alţii.

În acest cadru sărbătoresc, IPS Părinte Mitropolit Irineu Popa a primit din partea d-lui Florin Rogneanu, directorului Muzeului de Artă din Craiova o diplomă de excelenţă şi o medalie comemorativă pentru grija deosebită faţă de spiritul creştin ortodox şi pentru protejarea şi promovarea acţiunilor de conservare şi restaurare a patrimoniului cultural – bisericesc din zona Olteniei. Diplome şi medalii au mai primit şi alte personalităţi locale şi instituţii publice care au colaborat în ultimii ani cu prestigioasa instituţie culturală craioveană.

Programul acestei zile a mai cuprins simpozionul naţional cu tema “Rolul familiei Aman în cultura românească modernă”, lansări de carte si vernisajul expoziţiei de pictură, grafică şi artă decorativă “Pinacoteca Alexandru şi Aristia Aman”.

Despre Muzeul de Artă din Craiova (click pe banner):

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.