FOTO: Momente si trairi deosebite la Kogalniceanu, Arhiep. Tomisului

Sarbatoare in comuna Mihail Kogalniceanu – tarnosirea Bisericii cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" si "Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil"

Duminica, 18 iulie 2010, comuna Mihail Kogalniceanu din judetul Constanta s-a aflat in sarbatoare, aici oficiindu-se slujba tarnosirii Bisericii cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" si "Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil", constructie demarata in anul 2002, compusa din 2 biserici – una la demisol, purtand hramul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil si cealalta la cota zero, avand Hramul Adormirea Maicii Domnului – si o clopotnita – care include poarta de intrare, turnul clopotnitei si pangarul bisericii.

©Autor si redactare: Carmen-Ana Ionpentru Lacasuri Ortodoxe®


Slujba a fost trasnsmisa LIVE, integral, de Lacasuri Ortodoxe®, avand amplasate doua camere mobile – una in Sfantul Altar unde s-a sfintit Sfanta Masa si alta in exteriorul bisericii unde s-a oficiat Sfanta Liturghie – reusindu-se astfel o noua premiera internationala, fiind prima transmisie integrala, LIVE, a tarnosirii unui lacas ortodox.

Cei care ne-au urmarit in direct au putut sa aleaga printr-un sistem duplex, intre slujbele oficiate la Mihail Kogalniceanu si Sfanta Liturghie savarsita la Biserica Podeanu din Bucuresti, unde este paroh parintele Iconom Stavrofor Vasile Ailioaei, transmisa in direct cu ajutorul unui al treilea dispozitiv mobil de filmare.

inaltpreasfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, care a sosit intr-o caleasca impreuna cu Primarul comunei, Valer Iosif Muresan, a fost primit cu onorurile cuvenite, de catre reprezentanti ai Primariei si ai Consiliului Local, Batalionul 348 Aparare Antiaeriana Dobrogea, Fanfara Militara si Ansamblul Multietnic "Prietenia" al Liceului Teoretic Mihail Kogalniceanu, compus din romani, aromani si tatari, sub conducerea profesoarelor Paunescu Ecaterina si ?eicahmed Farida.

Slujbele au fost oficiate de catre iPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, care, alaturi de Parintele Paroh Cunea George, s-au bucurat de prezenta unui impresionant sobor de preoti si diaconi.

Cu aceasta ocazie, a fost hirotonit intru diacon, tanarul teolog Iulian Dumitru.

in Biserica din demisol, credinciosii prezenti s-au putut inchina la o particica din lemnul Sfintei Cruci si la unul din papucii Sfantului Spiridon, cunoscuti pentru faptul ca se uzeaza desi ei practic nu sunt folositi.

In curand, in arhiva VIDEO Lacasuri Ortodoxe, veti putea urmari inregistrarea integrala a acestei sfintiri (sfintirea Mesei Sfantului Altar), realizata cu o a patra camera video mobila destinata inregistrarilor, in scop catehetic, in paralel de catre o alta echipa tehnica, in aceeasi zi de sarbatoare.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 27/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.