Thursday 22 july 2010

Resfintirea bisericii Sf Ierarh Nicolae Nemoiu – Amarasti, Valcea

Resfintirea bisericii cu hramul “Sfantul Ierarh Nicolae” din comuna Amarasti, sat Nemoiu, judetul Valcea

Biserica cu Hramul „Sfantul Ierarh Nicolae” din Parohia Nemoiu, din com Amarasti, jud. Valcea s-a zidit din temelie In timpul pastoririi PS Episcop Athanasie Mironescu, cu staruinta preotului Athanasie Margaritescu In anul 1904. Pictura a fost executata In tehnica ulei In stil neorenascentist, de catre pictorii Costache Petrescu Craiova si Ilie Ionescu Dozesti si s-a sfintit la 10 decembrie 1907.

Informeaza, printr-o scrisoare transmisa redactiei Lacasuri Ortodoxe: Arhidiacon Ioan Liviu Gaman

©Redactare: Alex-Daniel Rotariupentru Lacasuri Ortodoxe®


In anul 1973 In timpul arhipastoririi PS Iosif Gafton, Episcopul Ramnicului si Argesului s-au facut reparatii generale, restaurandu-se si pictura de catre pictorul Drejoi Fl. Ion din Potcoava-Olt, preot paroh fiind Emilian Dumitrascu.

In anul 1994 In timpul arhipastoriri PS Gherasim Cristea, Episcopul Ramnicului, In urma lucrarilor de consolidare si restaurare a picturii, s-a resfintit la 13 noiembrie de catre PS Irineu Slatineanul, Arhiereu-Vicar al Episcopiei Ramnicului.

In data de 20 iulie 2010, In ziua praznuirii Sfantului Prooroc Ilie Tesviteanul, PS Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului, a savarsit slujba de resfintire a Bisericii cu hramul "Sfantul Ierarh Nicolae", din parohia Nemoiu, com. Amarasti, jud.Valcea.

Slujba Resfintirii bisericii a Inceput la orele 09:00, dupa care s-a oficiat Sfanta Liturghie Arhiereasca de catre un sobor de 12 preoti si diaconi condus de Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul.

La sfarsitul Sfintei Liturghii, a fost hirotesit duhovnic Parintele Catalin Vladu, de la Parohia Aninoasa.
La Sfanta Liturghie raspunsurile au fost date de catre Corul de camera „Passionis” al Universitatii de Muzica din Bucuresti.

Tot in aceeasi zi, dupa amiaza, Incepand cu orele 14:00, In incinta bisericii a avut loc prima editie a Festivalului de cultura religioasa, folclor si arta populara, intitulat Ortodoxie si Traditie. Festivalul a avut ca organizator Parohia Nemoiu prin Parintele Adrian Catana, Corul de camera „Passionis” de la Universitatea de Muzica din Bucuresti si Centrul Judetean pentru promovarea Patrimoniului Cultural Traditional Valcea.

La festival au participat grupuri de copii In frunte cu preotii de la peste 15 parohii din Eparhia Ramnicului, care deruleaza Proiectul Catehetic „Hristos Impartasit copiilor”.


Copiii, Imbracati In costume populare au recitat poezii, cantece religioase si folclorice si au prezentat cateva momente artistice de teatru si dansuri traditionale.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 27/2010

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.