publicat în: Arhivă

Praznicul Crăciunului la catedrala Sf. Mare Mucenic Gheorghe din Caransebeş

Joi 25 decembrie a.c. de praznicul Naşterii Domnului Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian a slujit dumnezeiasca Liturghie, potrivit tradiţiei la catedrala Sf. Mare Mucenic Gheorghe din Caransebeş, alături de Permanenţa Consiliului Eparhial.

În cadrul Sf. Liturghii Preasfinţia Sa a făcut rugăciuni de mulţumire pentru binefacerile pe care Dumnezeu le-a revărsat peste catedrala istorică a Caransebeşului, reînnoită şi resfinţită în anul 2008, iar în final Preasfinţitul Părinte Episcop a ţinut obişnuitul cuvânt de învăţătură.

Praznicul Crăciunului s-a prelungit prin participarea tuturor invitaţilor la recepţia tradiţională oferită de Centrul Eparhial. În salonul reşedinţei episcopale corul catedralei a ţinut un recital de colinde, după care din partea preoţilor a luat cuvântul părintele Gabriel Gozman, preot paroh la parohia “Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Caransebeş, iar din partea mirenilor domnul Ion Mocioalcă . Fiecare din cei amintiţi au ţinut să evidenţieze importantele realizări ale Episcopiei Caransebeşului în anul 2008, exprimându-şi deopotrivă optimismul în ceea ce priveşte reîmplinirile ce se aşteaptă în anul 2008.

În încheiere Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian a mulţumit tuturor pentru contribuţie şi sprijin în ceea ce priveşte activitatea Eparhiei, făgăduind că şi pe mai departe va purta în rugăciune pe toţii fiii duhovniceşti ai Episcopiei încredinţaţi spre păstorire, în de Dumnezeu păzita Episcopiei a Caransebeşului. ALBUM FOTO (click pe banner):