publicat în: Arhivă

Aniversarea a 10 ani de la sfinţirea bisericii “Sfintii Apostoli Petru si Pavel” din cartierul reşiţean Govândari

La împlinirea a 10 ani de la sfinţirea bisericii parohiale, parohia « Sf. Apostoli Petru şi Pavel » a îmbrăcat haină de sărbătoare primindu-şi oaspeţii, credincioşii şi binefăcătorii. Acest eveniment a primit o conotaţie aparte prin slujirea Sf. Liturghii arhiereşti de către Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeşului şi Preasfinţitul Părinte Episcop Siluan al românilor din Ungaria.

Cuvântul de învăţătură de la Sf. Liturghie i-a aparţinut Preasfinţitului Părinte Episcop Siluan, care a vorbit despre însemnătatea praznicului Naşterii Domnului în istoria lumii, acest praznic cinstindu-se până astăzi asemenea praznicului Învierii Domnului în trei zile.

În încheiere părintele paroh Petru Berbentia a făcut o prezentare a activităţii parohiei „Sf. Apostoli Petru şi Pavel” Govândari din Reşiţa, punctând evenimentele importante a parohiei în cei zece ani de când credincioşii din acest cartier reşiţean se bucură de petrecerea în rugăciune în locaş de cult nou. Mai apoi părintele protopop al Reşiţei Cătălin Mirişan a dat citire actelor de cinstire acordate de Întâistătătorul Eparhiei Caransebeşului, ctitorilor şi binefăcătorilor parohiei.

Cuvântul de încheiere a fost rostit de către Preasfinţitul Părinte Lucian care a ţinut să precizeze că parohia „Sf. Apostoli Petru şi Pavel” Govândari din Reşiţa este una dintre cele mai dinamice parohii din eparhie, din toate punctele de vedere, fiind mereu la dispoziţia credincioşilor reşiţeni, având atât activitate administrativ-gospodărescă, dar şi social-filantropică.

Totodată Preasfinţia Sa a ţinut să precizeze că biserica a fost târnosită de către Înalt Preasfinţitul Părinte Mitropolit Laurenţiu al Ardealului, pe când păstorea Eparhia Caransebeşului. Ierarhul a mulţumit deopotrivă Preasfinţitului Părinte Episcop Siluan al românilor din Ungaria, care a binevoit a răspunde invitaţiei episcopiei Caransebeşului şi parohiei sărbătorite de a fi alături de credincioşii şi clericii care se roagă în biserica parohiei care împlineşte 10 ani de la târnosire, ţinând seama şi de parteneriatul care există între parohia reşiţeană şi parohia Mehkerek din Episcopia Gyulei.

Agapa frăţească a fost oferită de parohie în sediul centrului socio-cultural al parohiei, aflat în vecinătatea bisericii. La eveniment au participat sute de credincioşi, reprezentanţi ai administraţiei locale şi judeţene, precum şi preoţi din municipiul Reşiţa. ALBUM FOTO (click pe banner):