Reuniunea tineretului UGCC în Argentina

Duminică, 26 octombrie, a avut loc a 19-a reuniune a tineretului din Eparhia “Holy Protection” din Argentina. În ciuda ploii şi unei puternice furtuni tropicale, 350 de persoane au ajuns la Parohia Sfântului Vladimir din Misiones Posadas.

Aceştia au început să sosească de dimineaţă şi L-au preamărit pe Dumnezeu prin cântece. După primirea cu pâine şi sare Parintele Jose Hazuda a început o rugăciune, întâmpinând participanţii, şi binecuvântându-i pe toţi, astfel întâlnirea fiind deschisă oficial.

Apoi, salutând şi binecuvântând, Episcopul Miguel Mikicej, eparh al Argentinei, a citit, un mesaj de salut din partea guvernanţilor, proclamând întâlnirea drept ocazie importantă pentru întreaga aşezare.

Ca parte a Anului Vocaţiei Creştine, proclamat de către Sinodul Episcopilor din UGCC, la a 30-a aniversare a Eparhiei, la împlinirea a 100 de ani de la sosirea primului preot ucrainean în Argentina, şi la trecerea a 75 de ani de la Holodomor (foametea forţată), această reuniune demonstrează că tineretul prezintă o vocaţie creştină deosebită.

Principalul discurs a fost citit de către proto-parintele Jose pe tema “Daţi-le voi să mănânce” (Mt. 14:16) punându-se accent pe metodele prin care noi îl putem ajuta pe aproapele nostru prin talentul, lucrarea şi slujirea noastra cu conştiinciozitate, în comunităţile din parohie . “Numai cel care lucrează binele pentru Hristos şi se dăruieşte pe el însuşi în totalitate, iubeşte cu adevărat. Persoanele care nu-şi folosesc talentele primite de la Dumnezeu, decât pentru a vieţui în mândrie şi lăcomie, sunt persoane fără succes.”, a precizat părintele.

După aceea, toţi tinerii s-au reunit la biserică, pentru Sfânta Liturghie. În predică, proto-părintele Jose a subliniat frumuseţea şi splendoarea vieţii consacrate, încurajând participanţii la o pozitivă consideraţie faţă de chemarea Lui Hristos: “Urmează-mi Mie!” După Sfânta Liturghie a fost servit prânzul de către toţi participanţii, începând mai apoi activitatea pe grupuri, încercând să găsească răspunsuri la diferite teme liturgice, istorice şi bisericeşti. Ca recompensă pentru această activitate au fost dăruite cărţi cu Sfânta Biblie drept “hartă” pentru comoara Lui Hristos.

La sfârşitul reuniunii aceştia au vizionat un film-video despre un om handicapat, care neavând mâini nu renunţa la viaţă ci, dimpotrivă, îi slujeaLui Dumnezeu cu bucurie, cântându-I la chitară cu degetele de la picioare. Acest minunat exemplu de viaţă i-a mişcat pe toţi cei de faţă şi i-a încurajat să nu mai spună niciodată “nu pot.”

Puteţi, Dumnezeu v-a dăruit fiecăruia diferite talente. Folosiţi-le şi ajutaţi-vă aproapele.



Informaţiile au fost dăruite in limba engleza de Diaconul Nestor Harapciuc / Lacasuri Ortodoxe

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.