Spyros Attas, ambasadorul Republicii Cipru in Romania, la Resedinta Patriarhala

in ziua de 24 februarie 2010, la Resedinta patriarhala, Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, l-a primit in vizita de prezentare pe Excelenta Sa domnul Spyros Attas, ambasadorul Republicii Cipru in Romania, informeaza Biroul de Presa al Patriarhiei Romane.

Excelenta Sa a multumit pentru primire si a transmis un mesaj de prietenie si pretuire din partea poporului cipriot si a evidentiat relatiile traditionale foarte bune dintre cele doua tari si popoare ortodoxe.


in acest context, domnul ambasador a mentionat faptul ca la implinirea in anul 2010 a 50 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice dintre Romania si Cipru, ambasada va organiza o manifestare aniversara in toamna acestui an si a adresat invitatia de a participa si un reprezentant al Patriarhiei Romane.

Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a apreciat legaturile de fratietate dintre Biserica Ortodoxa Romana si Biserica Ortodoxa a Ciprului si a exprimat speranta intensificarii cooperarii dintre cele doua popoare ortodoxe. in acest sens, Patriarhul Romaniei a propus organizarea unor simpozioane dedicate relatiilor istorice, culturale si bisericesti dintre cele doua Biserici, precum si reflectarea in emisiunile posturilor de radio si televiziune TRINITAS si in publicatiile Lumina a evenimentelor importante din viata Bisericii Ciprului.

in cadrul intrevederii, a mai fost abordata situatia locuitorilor si a patrimoniului cultural spiritual din nordul Ciprului. Ambasadorul a mentionat eforturile autoritatilor de la Nicosia in vederea identificarii unei solutii corecte in spiritul principiilor Uniunii Europene cu respectarea drepturilor tuturor locuitorilor din Cipru.

in numele clerului si credinciosilor Bisericii Ortodoxe Romane, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a exprimat solidaritatea cu poporul cipriot, cu speranta gasirii unei rezolvari a problemei cipriote, inclusiv de protejare a patrimoniului sau national si spiritual de o valoare inestimabila, parte a mostenirii culturale universale.

Biroul de Presa al Patriarhiei Romane