Concursul de ocupare a posturilor clericale din Arhiepiscopia Ramnicului

Concursul de ocupare a posturilor clericale din Arhiepiscopia Ramnicului

Astazi, 24 februarie 2010, in ziua in care Biserica Ortodoxa praznuieste intaia si a doua aflare a capului Sfantului Ioan, Botezatorul si inaintemergatorul Domnului, cu binecuvantarea inaltpreasfintitului Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului, la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei s-a desfasurat Concursul de ocupare a posturilor clericale vacante din Eparhia Ramnicului.


Evenimentul a fost precedat de savarsirea Sfintei Liturghii Arhieresti, oficiata de Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi in Catedrala Arhiepiscopala „Sfantul Ierarh Nicolae” din Ramnicu Valcea, incepand cu ora 8,30. La Sfanta Liturghie a participat si inaltpreasfintitul Parinte Gherasim, alaturi de preotii si absolventii teologi inscrisi in concurs si de alti credinciosi.

Dupa Sfanta Liturghie, Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul a rostit un cuvant in care a subliniat: „Am savarsit Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie a Sfantului Grigorie Dialogul astazi, impreuna cu preotii candidati pentru o alta parohie, participand si tineri licentiati si dumneavoastra, dorind prin aceasta liturghie sa aducem multumire lui Dumnezeu si sa ne rugam sa lumineze mintea noastra pentru a lua hotarari folositoare si benefice pentru Biserica. Ne rugam ca Dumnezeu sa randuiasca cele de folos, atat preotilor din Eparhia noastra care se straduiesc sa pastoreasca dupa inva?atura Mantuitorului Hristos, dupa poruncile Lui, si in acelasi timp credinciosilor care sunt pastoriti, sa urmeze calea dreptei credinte, sa se bucure de aceste zile de post ca pregatire sufleteasca si trupeasca pentru intampinarea Praznicului invierii si slava Sfintei Treimi.”

La inceputul anului 2010 Arhiepiscopia Ramnicului a scos la concurs mai multe parohii din mediul rural si urban. inscrierea la concursul de ocupare a posturilor clericale si a transferurilor pe posturile vacante din Arhiepiscopia Ramnicului a avut loc pana vineri, 19 februarie. Examenul se adreseaza preotilor cu vechime dar si candidatilor licentiati in teologie. Concursul s-a desfasurat sub forma de interviu.

Arhidiacon Ioan Liviu Gaman

(scrisoare transmisa astazi, 24 februarie 2010, pe adresa redactiei Lacasuri Ortodoxe)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.