Operaţiune vastă a poliţiei din Italia, vizând o mişcare islamistă marocană

Carabinierii au anunţat marţi cercetarea a 11 membri ai mişcării islamiste marocane, „Justiţie şi Caritate”, pe motiv de “terorism internaţional”, şi a efectuat de zeci de raiduri în mai multe oraşe din Italia de Nord.

Parchetul a decis urmărirea penală a 11 membri ai mişcării mistico-politice a Sheikhului Abdessalam Yassine „Al AdL Wal Ihssane” (Justiţie şi Caritate) pentru “asociere criminală în scopuri teroriste, la nivel internaţional.”

Conform secţiei Anti-Tero a carabinierilor – citează agenţia Ansa – mişcarea, în timp ce se prezintă drept una caritabilă, este, de fapt, “bazată pe urmărirea unor obiective fundamentaliste, inclusiv stabilirea unui califat islamic în Maroc.

Această asociaţie tolerată în Maroc, dar care nu recunoaşte rolul de conducător al lui Mohammed al VI-lea, a afirmat întotdeauna că se opune folosirii violenţei.

Aproape 400 de carabinieri, precum şi 250 de poliţişti au luat parte la operaţiune, efectuând 135 de percheziţii, în special în centrele sociale şi culturale, în Friuli Venezia Giulia, Veneto, Emilia Romagna (nord-est), Lombardia (nord), şi Marches (centru-est).

Peste 50 de PC-uri, sute de DVD-uri, videocasete şi manuscrise, unele despre gloria Jihad-ului, au fost capturate, conform Ansa.

Unul dintre liderii mişcării, Nadia Yassine, este în prezent cercetat în Maroc pentru “subminarea instituţiilor” regatului, conform unui interviu luat în iunie 2005, în care ea a specificat că doreşte un regim republican în Maroc, în locul unui regim “autocratic”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.