Doi pastori ai unei biserici din Guineea Ecuatorială au fost arestaţi pentru “omucidere”

Doi pastori ai unei biserici din Guineea Ecuatorială au fost arestaţi pentru “omucidere”, după încercarea de tratament a unei tinere femei care suferea de dureri de cap, conform propriului ritual, aceasta murind, a raportat marţi postul naţional de radio.

Şeful “Bisericii Celeste Creştine” şi adjunctul său, ambii pastori, au pretins că pot vindeca o persoană, având 30 de ani, care suferea de cefalee, condusă de părinţi pe data de 15 noiembrie la această biserică din Nkolenbong, un cartier popular din districtul Bata, capitala economică a părţii continentale.

După ritual, marcat de incantatii în jurul lumânărilor aprinse, tânăra femeie a căzut într-o comă profundă şi apoi a murit, la câteva ore după ce a fost dusă la camera de urgenţă a spitalului din Bata.

Cei doi pastori au fost arestaţi şi acuzaţi de “crimă”. În declaraţiile lor date poliţiei, au explicat că nu pot “înţelege” ceea ce s-a întâmplat cu această femeie.

Având în vedere că ţara a devenit, în mai puţin de zece ani, a 3-a producătoare de petrol din Africa sub-sahariană (500.000 barili/zi), după Nigeria şi Angola, mai multe biserici au apărut în Guineea Ecuatorială.

Ele au apărut în cartierele populare din Malabo şi Bata, propunând adepţilor slujbe şi sfaturi pentru o “viaţă mai bună”, “mai multe şanse” şi diferite “solutii” pentru “cum să câştigi mai mulţi bani.”

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.