publicat în: Arhivă

Doi pastori ai unei biserici din Guineea Ecuatorială au fost arestaţi pentru “omucidere”

Doi pastori ai unei biserici din Guineea Ecuatorială au fost arestaţi pentru “omucidere”, după încercarea de tratament a unei tinere femei care suferea de dureri de cap, conform propriului ritual, aceasta murind, a raportat marţi postul naţional de radio.

Şeful “Bisericii Celeste Creştine” şi adjunctul său, ambii pastori, au pretins că pot vindeca o persoană, având 30 de ani, care suferea de cefalee, condusă de părinţi pe data de 15 noiembrie la această biserică din Nkolenbong, un cartier popular din districtul Bata, capitala economică a părţii continentale.

După ritual, marcat de incantatii în jurul lumânărilor aprinse, tânăra femeie a căzut într-o comă profundă şi apoi a murit, la câteva ore după ce a fost dusă la camera de urgenţă a spitalului din Bata.

Cei doi pastori au fost arestaţi şi acuzaţi de “crimă”. În declaraţiile lor date poliţiei, au explicat că nu pot “înţelege” ceea ce s-a întâmplat cu această femeie.

Având în vedere că ţara a devenit, în mai puţin de zece ani, a 3-a producătoare de petrol din Africa sub-sahariană (500.000 barili/zi), după Nigeria şi Angola, mai multe biserici au apărut în Guineea Ecuatorială.

Ele au apărut în cartierele populare din Malabo şi Bata, propunând adepţilor slujbe şi sfaturi pentru o “viaţă mai bună”, “mai multe şanse” şi diferite “solutii” pentru “cum să câştigi mai mulţi bani.”