Închiderea uneia dintre cele mai vechi moschei din Marsilia

Una dintre cele mai vechi moschei din Marsilia a fost închisă de urgenţă întrucât acoperişul său este în pericol de prăbuşire, a anunţat marţi Salah Bariki, consilier special la cabinetul primarului din Marsilia.

Cladirea, deschisă în 1976 şi situată pe bulevardul Camille Pelletan, într-un cartier popular din centrul Marseille, este bine cunoscută în comunitatea musulmană, care numără aproximativ 200.000 de membri.

Gestionată de Asociaţia Errahmania, moscheea, poate găzdui până la 500-600 de oameni.

Ea a fost supusă acestei decizii deoarece nu respectă normele de siguranţă încă din din iulie 2002, dar în prezent acoperişul reprezintă un pericol iminent, a spus Bariki.

“Noi suntem în curs de renovare a şarpantei şi vrem să corespundă tuturor standardelor de siguranţă pentru a fi pusă în slujba credincioşilor, în centrul oraşului, a spus preşedintele asociaţiei Errahmania , Mohand Alila care nu ştie încă data redeschiderii moscheii.

Întrebat despre închiderea moscheii Pelletan Camille, secretarul general al Consiliului Regional de cult musulman (CRCM), Boubekeur Bekri, a declarat: “Decizia este incompletă, pentru că ar trebui unele ajutoare puse la dispozitia responsabililor acestei moschei.

O altă imensă moschee se află în prezent, în construcţie, la Marsilia (St Louis).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.