Astazi, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel implineste varsta de 59 de ani

Astazi, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel implineste varsta de 59 de ani

Preafericitul Parinte Patriarh Daniel implineste astazi, 22 iulie 2010, varsta de 59 de ani. Preafericirea Sa isi va aniversa ziua de nastere in familie, la sora Preafericirii Sale, Prof. Floare Visan Ciobotea.

Precizam ca zilele oficiale de aniversare a Preafericitului Parinte Patriarh Daniel sunt: ziua de 30 septembrie, data intronizarii Preafericirii Sale in demnitatea de Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane, precum si 17 si 18 decembrie, de sarbatoarea Sfantului Prooroc Daniel si a Sfantului Cuvios Daniil Sihastrul.


Preafericitul Parinte Dr. Daniel Ciobotea, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane s-a nascut la data de 22 iulie 1951, in satul Dobresti, comuna Bara, judetul Timis, al treilea copil in familia invatatorului Alexie si Stela Ciobotea.

„Examenul tezei a dovedit Comisiei de examinare ca are in fata sa un candidat bine pregatit, bine informat si mai ales patruns de dorinta si ravna de a trai o viata teologica de adancime duhovniceasca. Noua asemenea oameni ne trebuie, oameni care sa traiasca in invatatura Bisericii noastre. Spiritualitatea adevarata a preotului aceasta este: sa traiasca in asa fel incat sa poata raspunde si intrebarilor omului de azi, dar sa ramana si preot adevarat. Cu o preotime fara cultura teologica si fara trairea demnitatii si misiunii sublime a preotiei se va ajunge la indepartarea poporului credincios de Biserica.” afirma Pr. Prof. Dr. D. Staniloae, cu prilejul sustinerii tezei extinse "Teologie si spiritualitate crestina. Raportul dintre ele si situatia actuala" (31 oct. 1980), la Institutul Teologic Bucuresti (o varianta extinsa a tezei de doctorat prezentata la Universitatea din Strasbourg, intitulata: Réflexion et vie chrétiennes aujourd’hui. Essai sur le rapport entre la théologie et la spiritualité, din 15 iun. 1979, apreciata prin calificativ maxim – vezi AICI)

Patriarhul nostru detine mai multe functii si onoruri, cum ar fi cea de membru titular al Academiei Internationale de ?tiinte Religioase de la Bruxelles, si a obtinut mai multe titluri si distinctii. Este Doctor Honoris Causa al mai multor universityati din tara noastra, precum si al Universitatii Catolice ‘Sacred Heart’, Fairfield, Connecticut – S.U.A., iar la 30 septembrie 2007, cand a fost intronizat ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane, a primit, din partea Presedintelui Traian Basescu, Ordinul ‘Steaua Romaniei’ in grad de mare Cruce, dupa cum informeaza Centrul de Presa al Patriarhiei Romane.

Cu aceasta ocazie, redactia Lacasuri Ortodoxe ureaza Preafericirii Sale: "Intru multi si fericiti ani!".

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 27/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.