publicat în: Arhivă

Programul vizitei canonice a Patriarhului Romaniei in Episcopia Caransebesului

in perioada 11-13 septembrie 2010, Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, va efectua o vizita canonica in Episcopia Caransebesului la invitatia Preasfintitului Parinte Episcop Lucian.

©Redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: TEO-CHristian


Sambata, 11 septembrie 2010, orele 20:30, Patriarhul Romaniei va fi intampinat in catedrala istorica cu hramul „Sfantul Mare Mucenic Gheorghe” din municipiul Caransebes, unde va fi oficiata o slujba de Te Deum.

Duminica, 12 septembrie 2010, orele 08:30, Preafericirea Sa va oficia slujba de sfintire (tarnosire) a noii catedrale episcopale cu hramul „invierea Domnului” din Caransebes si Sfanta Liturghie inconjurat de un sobor de ierarhi, preoti si diaconi.

Dupa-amiaza, orele 17:00, Patriarhul Romaniei va oficia o slujba de pomenire a ierarhilor Episcopiei Caransebesului trecuti la Domnul la biserica cu hramul „Sfantul Ioan Botezatorul” din municipiu, necropola chiriarhilor acestei eparhii. in continuare, de la orele 18:00, in sala de festivitati „1 decembrie 1918” a Primariei orasului, va avea loc ceremonia decernarii titlului de Cetatean de onoare al municipiului Caransebes Preafericitului Parinte Patriarh Daniel.

Luni, 13 septembrie 2010, orele 11:00, in sala de festivitati a Consiliului judetean Caras-Severin din municipiul Resita, Preafericitului Parinte Patriarh Daniel i se vor decerna titlul de Cetatean de onoare al judetului Caras-Severin si al municipiului Resita si titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii „Eftimie Murgu” din Resita.

Sursa: Centrul de Presa al Patriarhiei Romane

MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 34/2010