IPS Dr. Irineu, Mitropolitul Olteniei, despre Manastirea de la Maglavit si Inger Parc

Cu ocazia sarbatorii Nasterii Maicii Domnului, primul praznic al Anului Bisericesc, Inaltpreasfintia Sa Dr. Irineu, Mitropolitul Olteniei, a acordat Agentiei de Stiri Lacasuri Ortodoxe un interviu despre importanta acestei sarbatori in viata crestinului ortodox de astazi, dar si despre alte evenimente din actualitate.

Realizatoarea interviului: redactor Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe, Carmen-Ana Ion

Locatie: Sfanta Manastire Maglavit – 2010


Intervievat si asupra evenimentului lansarii Inger Parc (in imediata apropiere a Maglavitului) in aceasta perioada – dat fiind ca nu se cunostea vreo pozitie oficiala a Bisericii Ortodoxe Romane pana la acest moment, desi evenimentul are o importanta deosebita atat in imaginea si renasterea vietii religioase din tara, la nivelul initiativelor misionarismului ortodox laic rareori amintite de mediile oficiale de presa, dar si in viata culturala – Inaltpreasfintia Sa a raspuns cu deosebita amabilitate atragand in mod special atentia asupra modului in care omul trebuie sa priveasca lucrul pe care il infaptuieste: "lucrul bun, facut de om" "nu trebuie realizat ca replica, sau in competitie ori in razboi" cu o alta idee (cum ar fi eventual in acest caz, Dracula Parc n.n.) ci sa fie realizat permanent cu grija rezultatului "bine placut", cu "credibilitate inaintea oamenilor si binecuvantare inaintea lui Dumnezeu".


Interviul s-a incheiat cu un cuvant de binecuvantare al Inaltpreasfintiei Sale, adresat in mod special abonatilor Agentiei de Stiri Lacasuri Ortodoxe (astazi aprox. 20.000 de abonati), aflati atat in tara cat si in strainatate.

Incepand din anul 2000, IPS Dr. Irineu este este referent pentru manuale de religie din cadrul comisiei Teologice si liturgice a Sfantului Sinod, iar in anul 2003 a devenit si secretar al Comisiei speciale pentru canonizarea Sfintilor romani, din cadrul Sinodului.

Amintim ca in anul 2005, Inaltpreasfintia Sa a primit titlul de Doctor In drept civil al Facultati de drept "Nicolae Titulescu" din Craiova, cu calificativul "Cum laude", dupa o bogata activitate didactico-pedagogica dar si publicistica desfasurata pe parcursul a mai multi ani, atat in tara cat si in strainatate.

Realizatoarea interviului: redactor Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe, Carmen-Ana Ion

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 34/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.