publicat în: Arhivă

Biserica parohiei Vama Marga – protopopiatul Caransebeş

Ocazie 1: Tarnosirea Bisericii

La praznicul “Intrării în biserică a Maicii Domnului” (21 noiembrie), Preasfinţitul părinte Episcop Lucian a săvârşit târnosirea noii biserici a parohiei Vama Marga din protopopiatul Caransebeş

Incepând cu orele 17.00, Întâistătătorul eparhiei Caransebeşului a târnosit noua biserică a parohiei Vama Marga.

Ostenitorul construcţiei acestei biserici este părintele Viorel Daia de la parohia Marga, care după numirea în această parohie în anul 2006 a avut însărcinarea de a construi o biserică în filia Vama Marga, pentru ca credincioşii de aici să aibă locaş de închinare în satul lor. Odată cu finalizarea bisericii, în şedinţa Consiliului Eparhial din data de 9 septembrie a.c. s-a hotărât transformarea filiei Vama Marga în parohie de categoria III rural, actualmente fiind vacantă şi administrată în continuare de părintele paroh de la parohia Vama Marga, Viorel Daia. După încheierea slujbei de târnosire, toţi credincioşii prezenţi au avut prilejul să se închine înaintea sfintei mese şi să primească din partea Ierarhului icoane în semn de binecuvântare.

Cu aceste prilejuri Ierarhul a ţinut cuvinte de învăţătură, iar ostenitorului construcţiei noii biserici din Vama Marga i-a acordat distincţia de iconom.