Friday 5 march 2010

(VIDEO) Tragedie: 37 de copii si 26 de femei morti in urma unui moment de panica, la un templu hindus

Lacasuri Ortodoxe: din New Delhi (India)
63 de persoane ucise in conditii de panica, la un templu hindus

63 de persoane, dintre care 37 de copii si 26 de femei, au murit joi, 4 martie 2010, in conditii de panica, intr-un templu din India de Nord, au anuntat surse din politie, citate de AFP.


"Am numarat toate trupurile si am dat de 37 de copii si 26 de femei, sositi la o distributie de ajutoare -daruri", a spus prin telefon, pentru AFP, comisarul adjunct de politie, SP Pathak, prezent la locul accidentului.

Aproximativ 10.000 de persoane s-au adunat la templul hindus al orasului Pratapgarh, la aproximativ 650 kilometri sud-est de New Delhi, situat in statul Uttar Pradesh, unde urmau sa primeasca imbracaminte si produse alimentare distribuite gratuit de un “intelept” local, a mai spus el.

Panica s-a produs in momentul in care o usa mare de metal s-a prabusit peste unii dintre credinciosi.

Potrivit politiei, niciun barbat nu a fost victima a acestei panici, deoarece cei decedati faceau parte din primul rand al multimii, acolo unde se gaseau doar femei si copii, informeaza "La Croix".

"in termen de o ora, cel putin 10.000 de persoane s-au adunat la poarta”, a declarat dr. DP Singh, din Maharaj Kripaluji Trust Hospital, situat in campusul ashram. "ma aflu aici de mai multi ani, iar aceasta este o afacere anuala. Dar niciodata in viata mea nu am vazut nici macar jumatate din ce am vazut astazi".

"Toata lumea incerca sa scape intr-un spatiu mai deschis si, in aceasta fuga, calcau in picioare femei si copii", titreaza DIG, Allahabad, Chandra Prakash.

"Erau intinsi, pana sa ii transportam, zeci de copii si de femei, pe teren ", a declarat Dilip Kumar, un transportator din Pratapgarh, care venise la ashram pentru binecuvantarile Kripaluji. "Nu era nicio folie pe teren. Campul era plin de femei si de copii – unii dintre ei morti, altii chinuiti de durere”, a mai declarat Dilip catre TOI, citat si de The Times of India.

© KSLCatalin publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 7/2010

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile