Abuzuri sexuale in corul din Regensburg, pe cand acesta era condus de fratele Papei Benedict al XVI-lea

Lacasuri Ortodoxe: Berlin (AFP)
Abuzuri sexuale in corul din Regensburg, pe cand acesta era condus de… fratele Papei Benedict al XVI-lea

Episcopia din Regensburg (Germania de sud), a recunoscut ca abuzurile sexuale care au avut loc in corul sau celebru de baieti, s-au intamplat in special in perioada in care fratele Papei Benedict al XVI-lea era sef, potrivit unei scrisori "catre parinti", publicata vineri pe propriul site.


Acest nou caz intervine in momentul in care Conferinta Episcopala Germana, "incepand cu sfarsitul lunii februarie 2010, il acuza pe Episcopul de Trier, Stephan Ackermann, scos la lumina de acest scandal care a zguduit Biserica Catolica Germana timp de sase saptamani, si care a dus deja la demisia mai multor clerici.

in scrisoarea sa catre parinti, episcopia din Regensburg a declarat ca "a luat cunostinta de un caz de abuz sexual (…) in anii ‘50. "Directorul internatului, din acea perioada, dupa cunostintele noastre, a fost condamnat. El a si murit dealtfel", prevede textul, care asigura de interogarea tuturor posibilelor victime.

Purtatorul de cuvant al diocezei, Clemens Neck, a declarat insa la randul sau pentru AFP, citat de La Croix, ca dispune de “informatii despre presupuse abuzuri in intervalul 1958 si 1973. "Vrem sa investigam totul in mod transparent,", a asigurat el.

Fratele Papei Benedict al XVI-lea, Georg Ratzinger, in varsta de 86 de ani, a condus, in perioada 1964 – 1993, acest cor de renume international.

Presedintele Conferintei Episcopale Germane, "Robert Zollitsch, urmeaza sa fie prezent in 12 martie 2010, la Vatican, pentru o intalnire cu Papa, dedicata abuzurilor sexuale din biserica sa.

©Alex_Daniel Rotariu publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 7/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.