Un preot continua procesul intentat, printre altele, si Miresei lui Hristos – Biserica. Recursul pr. militar Traian Chircu

Procesul intentat de preotul militar Traian Chircu, Arhiepiscopiei Tomisului, condusa de inalt Prea Sfintia Sa Teodosie, dar si Ministerului Apararii si Garnizoanei Mangalia se va rejudeca.

Conform unui articol publicat in editia de astazi, 19 iulie 2010, in Ziua de Constanta, nemultumit de sumele de bani acordate de instanta ca daune, dar si pentru faptul ca "instanta nu a dispus reintegrarea sa pe functie", parintele Chircu a atacat decizia la Curtea de Apel, desi i se daduse dreptate.

Instanta ii obligase, in plus, pe parati, "la plata salariului pe doua luni si a unor daune morale de 10.000 de lei".

©Autor si redactare: KSLCatalin, pentru Lacasuri Ortodoxe®


La randul lor, judecatorii Curtii de Apel Constanta au constatat ca sentinta Tribunalului nu este completa, astfel ca au casat-o si au trimis dosarul spre rejudecare, urmand ca prima infatisare in rejudecare sa aiba loc pe 5 august, informeaza jurnalul local.

"Desi Tribunalul Constanta i-a dat – partial – dreptate in aceasta privinta si a obligat ministerul la plata salariilor restante si a unor daune morale", se arata in acelasi articol, semnat de Cecilia Zarea, "judecatorii nu au dispus reintegrarea parintelui pe functia pe care a avut-o anterior. De asemenea, aceeasi instanta a respins actiunea indreptata impotriva Arhiepiscopiei Tomisului, considerand ca institutia nu are calitate procesuala".

Totusi, preotul hirotonit de Biserica a decis rejudecarea cazului intentat Bisericii, invocand faptul ca "dreptatea", asa cum o intelege personal, si nu dupa o vad ceilalti – in speta prima Instanta, Ministerul Apararii si Garnizoana Mangalia, dar si Biserica lui Hristos care i-a acordat Taina Sfanta a Hirotoniei, reprezentata in acest caz prin Arhiepiscopia locala a Tomisului – „este singura ratiune pentru care mai traieste" – conform unei declaratii citate de jurnalul Ziua de Constanta.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe nr. 27/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.