COMUNICAT DE PRESA:

Nu astepta de la altii, ajuta si tu, alaturi de noi, ca fiecare biserica ortodoxa sa aiba propriul sau SITE!

100% in administrarea si proprietatea Bisericii


incepand cu data de 1 decembrie 2009, Asociatia Lacasuri Ortodoxe demareaza programul: „Vreau site pentru biserica mea”. De acum, nu mai esti singur, si nu va mai trebui sa platesti specialisti IT.

FII CTITOR DE SITE – al unei Biserici (cu certificat)

I) Mai intai, ce ofera Lacasuri Ortodoxe, prin programul „Vreau site (nu blog!) pentru biserica mea”?

„Vreau site pentru biserica mea” isi doreste ca orice parohie sa aiba in proprietate si administrare propriul site de prezentare.
Pentru aceasta, in mod absolut gratuit, specialistii nostri va vor conduce in primii 10 pasi, dupa cum urmeaza:

„Vreau site pentru biserica mea”
– PASUL 1: Suport tehnic gratuit in achizitionarea domeniului (numele site-ului) din banca nationala de domenii – INSTITUTUL NATIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE iN INFORMATICA. Nivel necesar de cunostinte: fara experienta.

„Vreau site pentru biserica mea”
– PASUL 2: Suport tehnic gratuit in obtinerea spatiului de gazduire optim (varianta de baza) datorita experientei pe care personalul nostru a acumulat-o in anii de activitate. Nivel necesar de cunostinte: fara experienta.

„Vreau site pentru biserica mea”
– PASUL 3: Suport tehnic gratuit in setarile de baza, asigurand instalarea domeniului pe spatiul de gazduire. Nivel necesar de cunostinte: fara experienta.

„Vreau site pentru biserica mea”
– PASUL 4: Suport tehnic gratuit in configurarea panoului de control al serverului pe care veti lucra (in /si privind domeniul). Nivel necesar de cunostinte: fara experienta.

„Vreau site pentru biserica mea”
– PASUL 5: Suport tehnic in alegerea unui program optim, care sa permita (in functie de nivelul si experienta viitorului administrator) o administrare corespunzatoare si totodata usoara a propriului site. Nivel necesar de cunostinte: fara experienta.

„Vreau site pentru biserica mea”
– PASUL 6: Suport tehnic in instalarea programului ales – oferit gratuit – pentru realizarea site-ului (dintr-o lista bogata de programe pe care vi le punem la dispozitie, tot gratuit). Nivel necesar de cunostinte: fara experienta.

„Vreau site pentru biserica mea”
– PASUL 7: Suport tehnic in instalarea mai multor modele „template-uri” – infatisari ale site-ului – din care administratorul sa poata hotari un tip. Nivel necesar de cunostinte: fara experienta.

„Vreau site pentru biserica mea”
– PASUL 8: Suport tehnic in instalarea definitiva a unui template pentru site-ul Dvs, in urma careia, in sfarsit, site-ul Dvs (fara continut: articole, imagini, meniuri) poate fi vazut de ceilalti. Nivel necesar de cunostinte: fara experienta.

„Vreau site pentru biserica mea”
– PASUL 9: Suport tehnic in instalarea unui editor de text (asemanator unui editor WORD) cu care veti putea posta articole pe propriul site.

„Vreau site pentru biserica mea”
– PASUL 10: Instructaj de baza (start) in organizarea meniurilor.

Mentiune: de asistenta vor beneficia doar viitorii administratori de site care au solicitat suportul tehnic din start, incepand cu pasul 1 (in programul gratuit de asistenta nu sunt acceptate site-uri deja incluse intr-un program de gazduire, sau aflate in dezvoltare).

De acum, nu mai esti singur, si nu va mai trebui sa platesti specialisti IT.
Nu te mai poti plange ca e greu. Specialistii nostri asigura SUPORTUL TEHNIC GRATUIT!

Apeleaza "Suport ONLINE" din topul paginii, pentru a putea discuta live cu unul din consilierii nostri!

II) Ce trebuie sa fac eu, ca preot sau donator?

Mentiune: intrucat Lacasuri Ortodoxe nu poate vinde sau oferi ori inchiria domenii si servere de gazduire, aceasta atributie revenind doar firmelor specializate, va trebui sa asigurati urmatoarele:

Domeniul este un nume alocat fiecarui site web, de genul www.Biserica… .ro si se cumpara din banca nationala de domenii – se achita o singura data iar domeniul va apartine bisericii pentru totdeauna.

Dupa achitare, orice domeniu necesita gazduirea pe un server cu parametrii necesari dezvoltarii site-ului, in schimbul unei sume platite firmei care asigura gazduirea:

Preturile din tabelul de mai jos sunt recomandate de noi, in urma unui studiu de optim pret-calitate, asupra firmelor furnizoare de astfel de servicii, existente in acest moment pe piata:

Parametri gazduire, inclusi in pret:

– Memorie – nelimitata
– Latime de banda – nelimitata
– 1 domeniu gazduit
– Salvari (Backups)
– 99.9% functionare garantata de furnizorul SUA
– Subdomenii – nelimitate
– Conturi de upload FTP nelimitate
– Baze de date MYSQL nelimitate
– Programe si conturi de email (cu autoresponder) nelimitate
– Panou de control Cpanel
– Statistici dezvoltate
– Programe de realizare site, albume foto… si multe alte facilitati.

1. PREOT: In cazul in care sunteti preot si aveti posibilitatea achitarii uneia dintre variantele obligatorii tabelate mai sus, contactati-ne pentru inscrierea in programul de suport tehnic gratuit, la 021.352.85.62 (Romtelecom), 0729.00.19.00 (Vodafone). Contact e-mail: vreausite@lacasuriortodoxe.ro .

2. PREOT: In cazul in care, ca preot, nu detineti fondurile necesare achitarii uneia dintre variantele tabelate mai sus, va trebui sa va inscrieti pe formularul de mai jos, destinat Bisericilor sarace, in asteptarea cumularii sumei necesare unui pachet pe 1 an, prin programul de donatii.

3. DONATOR: In cazul in care doriti sa ajutati ca o Biserica sa aiba propriul site:

FITI CTITOR DE SITE – al unei Biserici (cu certificat)

DONEAZA, ca mirean credincios sau firma, pentru sustinerea acestui proiect. Poti alege sa fii si tu „ctitorul” unui site integral, sau partial, al unei Biserici, sau poti sustine specialistii nostri in realizarea si extinderea acestui proiect – vei intra in posesia unui certificat.

Contul donatiilororice suma (poate fi si mai mica decat un pachet integral de minimum 1 an) este:

RO40 RNCB 0065 1128 3250 0001

Asociatia Lacasuri Ortodoxe – BCR Sucursala Bucurestii-Noi.

Sumele donate vor fi afisate pe site, intr-un mod absolut transparent, odata cu inregistrarea contabila a extraselor de cont. In momentul strangerii sumei necesare achitarii unui pachet integral de minim 1 an, ea va fi pusa INTEGRAL la dispozitia unei Biserici sarace inscrisa pe lista de asteptare, condusa GRATUIT de Lacasuri Ortodoxe in primii 10 pasi necesari si suficienti lansarii propriului site.

NU UITATI sa completati suplimentar si formularul de aici, pentru specificarea destinatiei sumei donate:

FORMULARUL destinat donatorilor:

Nume si prenume
Adresa Dvs de email
ADRESA Dvs. (pt certificat)
Scopul pentru care donati


Suma
Image Verification
captcha
Please enter the text from the image:
[ Refresh Image ] [ What’s This? ]

Relatii suplimentare: 021.352.85.62 (Romtelecom), 0729.00.19.00 (Vodafone). Contact e-mail: vreausite@lacasuriortodoxe.ro .

FORMULARUL destinat preotilor lipsiti de posibilitati financiare pentru achizitionare domeniu si gazduire:

Precizare: preotii parohi, care vor sa beneficieze de donatii pentru realizarea pachetului de start pentru site-ul Bisericii pe care o pastoresc (in cazul in care nu au gasit donatori dedicati sau nu detin fonduri), sunt rugati sa se inscrie pe lista noastra, in aseptare, urmand sa fie contactati de noi in ordinea prioritatilor.

Nume si prenume
Adresa Dvs de email
Nume si adresa parohie, telefon
Motivul si sustinerea inscrerii
Image Verification
captcha
Please enter the text from the image:
[ Refresh Image ] [ What’s This? ]

Noi ne vom face treaba, iar Dvs nu veti mai fi ingrijorat de complexitatea lansarii unui site, bucurandu-va de suport tehnic gratuit, conform pasilor de mai sus si, in plus:

FII CTITOR DE SITE – al unei Biserici

Asa incat, in doar cateva zile puteti publica articole, fotografii, astfel ca navigatorii pe internet sa poata citi despre activitatile, realizarile si proiectele pe care le aveti in parohia sau manastirea pe care o pastoriti.

Cine beneficiaza de program?
Orice preot paroh, sau credincios, care are initiativa lansarii unui site pentru parohia de care raspunde sau de care se simte atasat, ori pentru oricare alta Biserica, lipsita de posibilitati.
in toate cazurile, proprietarul de drept al site-ului nou alcatuit (domeniu achitat si gazduire pe o perioada specificata) va fi doar Biserica beneficara si nicidecum Lacasuri Ortodoxe sau donatorul. Continutul site-ului va fi adaugat de preotul slujitor al Bisericii respective.

„Vreau site pentru biserica mea” (100% in administrarea si proprietatea Bisericii) urmareste realizarea obiectivului statutar Lacasuri Ortodoxe, privind un „acces mai bun la informatie in (si catre) manastiri si sate, sustinerea de ordin tehnic pentru legaturi de internet, acces la baze de date, consultanta, intretinere si urmarire in realizare de pagini web” (extras din Actul constitutiv al Asociatiei Lacasuri Ortodoxe) – un program DECEMBRIE 2009.

– impreuna, PENTRU UN NET MAI … ORTODOX! –

Un program

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.