Calugarul budist care a filmat peste 600 de femei dezbracate, in timpul ritualului religios, a primit 17 ani de inchisoare

Lacasuri Ortodoxe:

din Phnom Penh (AFP) – Cambodgia

Calugarul budist care a filmat peste 600 de femei dezbracate, in timpul ritualului religios, a primit 17 ani de inchisoare

Un calugar budist a fost condamnat la 17 ani inchisoare, in Cambodgia, pentru ca a filmat doua adolescente care se imbaiau goale intr-un templu, conform declaratiei unui procuror, facuta astazi, vineri, 22 octombrie 2010.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


Net Khai, in varsta de 37 de ani, a fost arestat si lipsit de statutul sau religios in luna iunie 2010, pentru ca filmase cu telefonul mobil mai mult de 600 de femei care isi turnau pe ele apa sacra, in templu.

De atunci, mai multe femei au venit si au depus plangeri, doua dintre acestea fiind minore.

Un tribunal din Phnom Penh l-a condamnat joi, pentru productia si distributia de filme pornografice, dupa cum a declarat procurorul Plang Sophal pentru AFP.

Fostul calugar va mai plati, de asemenea, 50 milioane riel (aproximativ 8.400 euro) fiecareia dintre cele doua victime.

Net Khai fusese deja condamnat la un an de inchisoare, in ultima luna, pentru un film care implica o femeie de 23 de ani. Acesta va mai continua sa fie judecat in cel putin un caz.

Calugarii budisti, care sunt in numar de 55.000 in Cambodgia, sunt venerati in aceasta tara cu peste 90% din populatie budista.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 40/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.