Diatriba Papei privind experimentele genetice si eutanasia

Lacasuri Ortodoxe: din Vatican
Diatriba Papei privind experimentele genetice si eutanasia

Papa Benedict al XVI-lea a lansat ieri, miercuri 16 decembrie 2009, in cadrul audientei sale generale de la Vatican, un atac violent impotriva avortului, eutanasiei si "experimentelor genetice", practicate in unele tari, denuntand, de asemenea, "dictatura relativismului".


…Diatriba Papei privind experimentele genetice si eutanasia

"Respectati doar legile conforme echitatii, care protejeaza caracterul sacru al vietii si neaga legalitatea avortului, eutanasia si experimentele genetice", a avertizat Papa Benedict al XVI-lea.

in luna februarie, Papa Benedict al XVI-lea a mai declarat ca eutanasia este o solutie "falsa a dramei suferintei", si ca este un act "nedemn de om".

…Diatriba Papei privind experimentele genetice si eutanasia

Papa a laudat, de asemenea, miercuri, "legile care respecta demnitatea casatoriei intre un barbat si o femeie, fondate pe o corecta laicitate a Statului – laicitate care include intotdeauna protejarea libertatii religiei".

"Pe de alta parte, dictatura relativismului (…) sfarseste prin a instaura un relativism care nu recunoaste nimic ca fiind definitiv si pastreaza ca referinta numai sinele si dorintele proprii", a mai spus el.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.