publicat în: Arhivă

Conferinta “Traditia muzicala a Ortodoxiei” in Episcopia Caransebesului – Prof. Univ. Dr. NICOLAE GHEORGHITA

Pe temeiul celor hotarate de Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane (Hot. 7131 / 2 noiembrie 2009), prin care se recomanda centrelor eparhiale popularizarea muzicii psaltice in randul preotilor Bisericii Ortodoxe, dar si in contextul praznuirii Duminicii Ortodoxiei, Episcopia Caransebesului a organizat conferinta „Traditia muzicala a Ortodoxiei” pentru preoti si teologi, in sala de festivitati „Episcop Elie Miron Cristea” a Centrului Eparhial.Cei peste 200 de participanti au putut asculta conferinta sustinuta de catre Domnul Profesor universitar Dr. NICOLAE GHEORGHIT? de la Facultatea de Muzica din Bucuresti. Domnia Sa a sustinut prelegerea, insotita de imagini si exemplificari auditive ale evolutiei muzicii bisericesti si a notarii acesteia.


La conferinta a participat si intaistatatorul eparhiei, Preasfintitul Parinte Episcop Lucian al Caransebesului, precum si membrii Permanentei Consiliului Eparhial.

Daca la conferinta de la Centrul Eparhial din Caransebes au participat preotii din protopopiatele Caransebes si Baile Herculane, maine 23 februarie 2010, in sala LIRA a Liceului de Arta „Sabin Pauta” din Resita, la aceeasi conferinta vor lua parte parte preotii din protopopiatele Resita si Oravita.

EPISCOPIA CARANSEBESULUI