Doi frati din Grecia creeaza revolutionara aplicatie iPhone/iPad StudioMini

studiomini appLacasuri Ortodoxe: din Manhattan

Doi frati din Grecia creeaza revolutionara aplicatie iPhone/iPad StudioMini

Cand George Stamatakis si-a parasit tara, venind din Iarklio-Creta, Grecia, in State, avea o multime de vise pentru viitorul sau si un scop: “studierea muzicii la cel mai inalt nivel”. in loc sa creeze insa muzica, acesta a ajuns sa creeze un instrument revolutionar pentru lume, cu care se poate crea muzica. Software-ul StudioMini pentru iPhone si iPad, o creatie a lui George si a fratelui sau, Nikiforos, este un instrument unic pentru muzicieni, folosit in producerea de muzica in intregime pe dispozitive mobile, exact ca intr-un studio – informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, pornind de la informatii primite de la corespondenti aflati in SUA. Un articol scris de Bogdan Roman.
George si fratele sau devin deci responsabili pentru inregistrarea a sute, daca nu mii, de melodii care altfel nu ar fi fost niciodata inregistrate. Cei doi frati greci au realizat astfel un produs de inalta calitate, care este capabil sa ofere tuturor posibilitatea inregistrarii unui sunet profesional in afara unui studio de muzica.

Iin decembrie 2010, StudioMini incepea deja sa atraga atentia in SUA, atunci cand trupa rock britanica Gorillaz anunta ca si-a inregistrat CD-ul propriu pe un iPad, folosind StudioMini, printre alte cateva aplicatii.

studiomini appGeorge Stamatakis este absolvent al unor studii in Arta si muzica la USC, studiind in mod special Chitara Jazz la Scoala de Muzica Thornton.

Tatal acestuia este din Creta iar mama din SUA. S-a mutat in Los Angeles, din Creta, pentru a participa la USC, la varsta de 17 ani, dorindu-si sa studieze muzica la cel mai inalt nivel. De asemenea, isi dorise tare sa se afle intr-un mediu universitar unde sa fie inconjurat de oameni din alte discipline.
”Am fost mereu intrigat de computere, si i-am convins pe parintii mei sa ma inscrie la o clasa de programare in Basic, cand eram prin clasa a sasea. Nu m-au preocupat niciodata jocurile video. Mi-am cumparat calculator si am inceput sa inregistrez si sa produc muzica folosind cele mai recente software-uri. M-am apropiat mai tare de fratele meu, care este un dezvoltator de software uimitor, si am invatat multe de la el in ani.

Vroiam sa fiu un muzician profesionist in primul rand, insa, cu ocazia unui Craciun, stand mai mult de vorba ne vine ideea unei intrebari: nu putem face ceva pentru iPhone? Imediat am acceptat aceasta noua directie. Am inceput sa petrec tot timpul citind cartile pe are le aveam, despre calculator, programare si design, impreuna cu toata documentatia pentru dezvoltatori. Cand am simtit ca stapanesc pe deplin iPhone OS am inceput sa-mi dau frau liber ideilor pentru App. Vroiam sa creez ceva in care credeam cu adevarat si nicidecum cu care sa castig bani”.

StudioMini este o aplicatie App de inregistrare multitrack (pe mai multe canale – piste). Este un studio de inregistrare audio si un instrument de productie pentru muzicienii de toate nivelurile, care le permite utilizatorilor sa realizeze piese exact asa cum o fac in studiourile profesionale. Calitatea audio este uimitoare, inregistrarea avand loc la o calitate reala de CD. Utilizatorii pot seta calitatea audio pentru acompaniament, exista un tuner, un metronom, iar utilizatorii finali pot crea mix-uri si sa le transmita prin e-mail.

studiomini app i-Pad

“La inceput am visat la succes, dar nu mi-am imaginat ca va veni peste noapte. incet si treptat am sporit vanzarile prin imbunatatirea constanta a StudioMini, tinand cont de comentariile utilizatorilor nostri. Saltul mare a venit anul trecut in decembrie, atunci cand trupa rock britanica Gorillaz a anuntat ca a inregistrat CD-ul lor nou pe iPad. Ei au folosit o serie de aplicatii, si StudioMini XL (versiune iPad) a fost cea folosita de multitracking. Povestea a trecut prin CNN, The Los Angeles Times, The Guardian, The New York Post etc. si este ceea ce ne-a condus imediat spre realizarea, la nivelul urmator, a unui StudioMini consistent – Top 20 Music App. Am tone de idei de App, numai ca sunt atat de ocupat cu StudioMini si sa-mi deschid propria firma incat nu reusesc sa trec la urmatoarea. Sper sa fiu capabil in curand! As dori sa raman insa in domeniul muzicii si sa creez mai multe instrumente care sa-i ajute pe muzicieni.

Unde ma vad peste 5 ani? Realizand lucrari in lumea software-ului audio hardware, cu compania mea in crestere, angajand persoane cu norma intreaga si creand noi instrumente pentru muzicieni. Lucrez bine cu fratele meu, fiindu-mi intotdeauna aproape si intelegandu-ne foarte bine. Este cel mai usor lucru din lume, pentru mine, sa lucrez cu el. il cheama Nikiforos si locuieste in Manhattan, lucrand ca Senior Software Developer pentru NFL. El creeaza in principal software original pe care NFL il foloseste la proiecte de ultima ora. A studiat ingineria computerelor la Universitatea din Michigan”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.