Dan Georgakas: “My Detroit: growing up Greek and American in motor city” lansata la Biserica Sf Treime Manhattan

My Detroit growing up Greek and American in motor cityDan Georgakas lanseaza cartea sa la Sfanta Treime din Manhattan

Autorul grec-american si director al Departamentului de Studii Grecesti si Bizantine al Queens College, Dan Georgakas, si-a prezentat cartea “My Detroit: growing up Greek and American in motor city,” joi, 5 mai 2011, la Biserica Sfanta Treime din Manhattan. Invitatii au avut astfel sansa de a-l intalni pe autor si de a-i pune intrebari despre aceasta carte, informeaza Lacasuri Ortodoxe conform informatiilor primite de la corespondenti din zona.

“Noi, ca si copii de imigranti, nu ne-am indoit niciodata de faptul ca batranii nostri ar fi fost vreodata mai mult americani decat greci”, a zis acesta.
Potrivit lui Georgakas, “a fost nevoie de decenii pana sa intelegem pe deplin cum doua generatii se pot forma una pe cealalta, cum se pot amuza una de cealalta, cum se pot dezamagi una pe cealalta, si cat de profund in cele din urma se pot iubi una pe cealalta”.

Prima parte, un portret autobiografic al lui Georgakas, este bogata si detaliata: familie, prieteni, preoti, profesori, politicieni si oameni de afaceri care s-au aflat in jurul acestuia.

Mai apoi ni se prezinta modul in care Georgakas devine fondator al revistei literare a anilor ‘60, Wayne State University, fiind mentionat ca un apropiat al grupului de teatru de avangarda si demonstrand impotriva razboiului din Vietnam.

In a treia parte a cartii autorul devine suparat pe schimbarile si slabirea factorului grecesc din viata orasului, acuzand pentru acest lucru degradarea urbana, dupa care Georgakas continua sa discute despre conservarea limbii si culturii grecesti in America

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.