Ortodocsii din America ii ajuta pe supravietuitorii furtunilor si tornadelor recente din Birmingham, Alabama

Crestinii ortodocsi ii ajuta pe supravietuitorii tornadei din Alabama 2011Lacasuri Ortodoxe: din Baltimore, Maryland
Un transport medical si alte multe donatii ale crestinilor ortodocsi de pretutindeni din Statele Unite au fost expediate de catre Caritatea Crestina Ortodoxa Internationala (IOCC) in Birmingham, Alabama, fiind destinate supravietuitorilor recentelor furtuni si tornade care au devastat zona la sfarsitul lunii aprilie 2011. Ajutoarele destinate ingrijirilor medicale au fost evaluate la peste 120.000 de dolari, reprezentand un prim pas dintr-o actiune mai larga, conform unuia dintre liderii IOCC care raspunde de zona Alabama.

Instruit in gestionarea situatiilor de urgenta si reactionand la incidentele critice si de ingrijire pastorala, diaconul Dan Gray (un ofiter naval in rezerva, al Eagle River), membru al IOCC, a vizitat mai multe din comunitatile afectate, in zona limitrofa (la nord si la vest) Birminghamului, si a coordonat raspunsul IOCC in colaborare cu parohiile ortodoxe locale.

“Exista multe nevoi aici, care merita atentia noastra si care vor primi si sprijinul rugaciunii si actiunilor venite din partea bisericii ortodoxe din zona”, a spus diaconul Gray.

Pe langa transportul de produse de igiena personala, IOCC a mai donat corturi, saltele gonflabile, lanterne si alte provizii pentru proprietarii de case care au fost stramutati dar care incearca sa ramana pe proprietatile lor, in sensul accelerarii eforturilor de recuperare si curatare si asigurarii bunurilor ramase.

IOCC a mai dotat si pregatit, de asemenea, bisericile si echipajele de voluntariat comunitar care sa-i poata ajuta, in weekend-ul care tocmai a trecut, pe rezidentii afectati de tornada in Alabama. Un al doilea transport cu provizii, incluzand pasta de dinti, truse scolare, carti, plapumi si materiale de uz casnic destinate curatarii este asteptat sa soseasca in aceasta saptamana in Alabama.

“In plus fata de lucrurile materiale, este nevoie de mai multa rugaciune, compasiune, de mai mult zambet si de a-i asculta si a plange alaturi de oameni”, mai spune diaconul Gray.

IOCC, fondata in 1992, ca agentie oficiala de ajutor umanitar a Conferintei Permanente a Episcopilor Ortodocsi Canonici din Americi (SCOBA), a dezvoltat programe in 33 de tari din intreaga lume.

related articles?In vizita la Hristos, ca “oaspete” al nostru! – Ieri si astazi

?Apel: ajutor pentru oameni! …fara hrana, in fata ambasadei sunt

?Chinezii din fata Ambasadei

?Ne-a mangaiat Hristos de 130 de ori..

?O noua distributie de alimente – “Veti vedea cat este de usor

?12. Din Mesajele Dvs. (KOSOVO): “Cuvant bun – La Betleem in noapte”

?La Betleem in noapte

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.