publicat în: Arhivă

Un episcop rus sustine ca America nu ste un ideal, continuand sa aiba probleme cu democratia

Arhiepiscopul Justinian de NarofominskUn episcop rus sustine ca America are probleme cu democratia

Lacasuri Ortodoxe: din Saratov
Seful Eparhiilor Patriarhiei Ruse din Statele Unite ale Americii, Arhiepiscopul Iustinian de Narofominsk considera ca SUA mai are inca de lucru din greu in ce priveste propria democratie.

“Standardele de viata economice din Statele Unite sunt mult mai mari decat cele din Rusia. Situatia noastra este agravata de saracie si de conditiile de viata, uneori insuportabile in unele regiuni ale tarii. in acelasi timp, insa, nu as considera situatia existenta in Statele Unite ca fiind un ideal”, a declarat Arhiepiscopul Iustinian intr-un interviu publicat in revista “Ortodoxie si timpuri moderne”, o lucrare a Episcopiei de Saratov.

Potrivit acestuia, mai multe mii de demonstratii puternice pot fi observate in America, prin care oamenii isi pot exprima liber opiniile si pot protesta, dar “numai ca acestia nu primesc de multe ori niciun raspuns din partea Guvernului: Vreti sa vorbiti? Sunteti bineveniti, aceasta este America si avem democratie. Dar autoritatile vor continua sa urmareasca politica lor proprie de guvernare”.

“Este clar. Mai gasim probleme aici, la fel ca in oricare alt stat, inclusiv in ce priveste relatiile dintre nationalitati”, a mai spus Arhiepiscopul Iustinian.

Cu toate acestea, el considera ca adevarata democratie “ar aseza binele deasupra, asigurand o adevarata libertate la care este imposibil sa visam pe Pamant”, “libertatea in Hristos”.

related articles?Vizita Patriarhului Irinej al Serbiei in SUA

?Imagine (relatie) fireasca, la nivel inalt, Stat-Biserica in Rusia

?Din 2012, Religia va fi predata in toate scolile din Rusia

?Musulmanii cer sa fie pusa semiluna pe unul dintre capetele

?Casei Romanov i s-a refuzat furnizarea unei copii dupa hotararea

?Saptamana ecumenica – “asistari” reciproce si regrete papale

?Conflictul din Coasta de Fildes nu este unul inter-religios