Svetlana Vladimirova Medvedeva, prima doamna a Rusiei, apara si justifica prezenta religiei in scoala

Educatia religioasa in scoli nu e ceva nou, considera Svetlana Medvedeva

Sotia presedintelui rus, Svetlana Medvedeva, considera ca valorile religioase pot deveni o baza solida pentru viata fiecarei persoane.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Mirela Sova


„Credinta constituie pentru viata noastra o temelie solida, indestructibila. Un credincios stie ca Dumnezeu il iubeste. Aceasta cunoastere intareste potentialul spiritual, te ajuta sa traiesti si sa depasesti obstacolele. ?i ce este cel mai important, te ajuta sa constientizezi responsabilitatea fata de apropiati, iti trezeste dorinta de a crea si de a darui bunatate si dragoste”, a precizat Medvedeva, citata de revista Foma (Thomas), in numarul din luna septembrie.

Prima doamna considera ca aceasta este o indatorire a fiecarui crestin, si incearca sa o implineasca personal, participand la activitati sociale si de caritate.

Medvedeva a intervenit pentru introducerea educatiei religioase in scoli si a precizat ca majoritatea tarilor europene au asemenea cursuri, intr-o forma sau alta, astfel ca „in aceasta privinta nu introducem nimic nou, ci doar revenim la practica acceptata de intreaga Europa, asa cum am cazut din aceasta, din bine-cunoscutul motiv istoric”, precizeaza Interfax.

Potrivit sotiei presedintelui, „civilizatia noastra nu poate fi imaginata fara religie”, deci ar fi „ciudat sa vorbim de educatia morala in scoli, fara sa ne bazam pe experienta religiilor traditionale din tara noastra”.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 34/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.