publicat în: Arhivă

Aniversarea primului ministru al Rusiei, Vladimir Putin. Mesajul Patriarhului Kirill al Rusiei

Lacasuri Ortodoxe: din Moscova
Patriarhul Kirill ii multumeste lui Putin pentru recuperarea patrimoniului ortodox si asistenta in educatia spirituala a rusilor

Primul-ministru al Federatiei Ruse, Vladimir Putin, raspunde cu succes provocarilor cu care se confrunta Rusia, considera Patriarhul Moscovei si al intregii Rusii, Kirill.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


"Asumandu-va povara atat de grea, a responsabilitatii, care poate parea greu de suportat altor persoane, reusiti sa abordati cu succes multe dintre complicatele provocari cu care se confrunta aceasta tara, prin abilitatile dumneavoastra evidente si capacitatea de gandire strategica si evaluare critica a situatiei actuale", suna adresa de felicitare a Patriarhului, trimisa lui Vladimir Putin, in ziua sa de aniversare.

Potrivit Patriarhului, perioada in care Vladimir Putin a servit tara, ocupand cele mai inalte functii in birourile guvernamentale, este caracterizata prin "consolidarea unitatii tarii, prin punerea in aplicare a mai multor proiecte importante menite sa imbunatateasca calitatea vietii", a raportat serviciul de presa al Patriarhiei in ziua de joi, 7 octombrie 2010.

Patriarhul Kirill a mai subliniat faptul ca implicarea personala si sprijinul activ al lui Vladimir Putin a facilitat, de asemenea, stabilirea unor "bune relatii, de incredere", intre Biserica si Guvern.

Patriarhul si-a exprimat aprecierea fata de "asistenta completa asigurata de Guvern in recuperarea patrimoniului cultural al Rusiei Ortodoxe si contributia sa in domeniul educatiei si al dezvoltarii spirituale a cetatenilor".

Patriarhul i-a urat lui Vladimir Putin si familiei sale "tarie spirituala si fizica, curaj, bunastare si ajutor de la Dumnezeu" in serviciul sau, de care depinde binele Rusiei si al cetatenilor sai.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 39/2010