Premiul Giller a fost oferit autorului unei carti ce trateaza un scandal din Biserica Catolica

Lacasuri Ortodoxe: din Montreal / Canada
Premiul Giller a fost oferit autorului unei carti ce trateaza un scandal din Biserica Catolica

Prestigiosul premiu literar canadian Scotiabank Giller a fost decernat jurnalistului Linden Macintyre pentru romanul sau intitulat “The Bishop’s man”, cu referire la secretul care a planat in jurul abuzului sexual in cadrul Bisericii Catolice, a anuntat miercuri, 11 noiembrie 2009, juriul.


Linden Macintyre, in varsta de 66 de ani, este unul dintre realizatorii marii emisiuni-ancheta "The Fifth Estate", a retelei englezesti Radio-Canada.

Cartea sa, a carui narator este un preot, a descris eforturile facute pentru acoperirea agresiunilor sexuale comise impotriva minorilor de catre clerici.

Premiul Scotiabank Giller, alaturi de un cec in valoare de 50.000$, a fost creat de un antreprenor din Toronto, pentru a aduce un omagiu sotiei sale, critic literar. Acesta este finantat de marea banca Scotiabank.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.