Inchisoare pe viata pentru germanul (Alex Wiens) ucigasul egiptencei gravide (Marwa El-Sherbini). Motivul crimei: voalul musulman

Lacasuri Ortodoxe: Dresden (Germania)
Inchisoare pe viata pentru germanul care a ucis o egipteanca gravida, pe motiv ca purta voal

Un german originar din Rusia, in varsta de 28 de ani, a fost condamnat miercuri, 11 noiembrie 2009, la inchisoare pe viata, de catre Curtea din Dresda (Germania Sud-Est), pentru uciderea unei femei egiptene care purta voal (iulie 2009).


Crima, care s-a derulat in plina sala de judecata, in timpul unui proces, a starnit indignarea intregii lumi musulmane.

Victima, in varsta de 31 de ani, Marwa El-Sherbini, gravida in 3 luni la momentul respectiv, a fost numita "martira a voalului", de presa egipteana.

Alex Wiens, in varsta de 29 de ani (impliniti joi), a recunoscut ca a injunghiat-o de 16 ori cu un cutit de bucatarie, cand s-a prezentat la un apel intr-un proces pe tema unor abuzuri si injurii rasiale fata de victima sa. El l-a accidentat, de asemenea, si pe sotul acesteia.

Wiens, care trebuie sa stea cel putin 15 ani dupa gratii, a ascultat in tacere verdictul, cu fata aproape complet ascuns sub o gluga.

El a fost inconjurat de 4 agenti de paza si a fost protejat de o sticla anti-glont, in timp ce aproape 200 de politisti se ocupau de securitatea din jurul Tribunalului, acelasi in care a avut loc tragedia din iulie.

Ambasadorul egiptean in Germania, Ramzy Ezzeldin Ramzy, care a participat la proces, a apreciat verdictul.

"Faptul ca el a primit pedeapsa maxima vorbeste de la sine. Cred ca ar trebui sa fie satisfacatoare si pentru familie si pentru intreaga populatie", a declarat acesta catre AFP.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.