Wednesday 11 november 2009

Se apropie: intalnire intre Patriarhul Kirill si Papa Benedict al XVI-lea

Lacasuri Ortodoxe: din Moscova
Progres in pregatirea unei intalniri intre Patriarhul Kirill si Papa Benedict al XVI-lea

Biserica Ortodoxa Rusa si cea Catolica au avut discutii la nivel inalt, privind pregatirea unei intalniri istorice intre liderii lor: Patriarhul Kirill si Papa Benedict al XVI-lea, dupa ani de tensiuni intre cele doua biserici, a declarat, miercuri 11 noiembrie 2009, un inalt responsabil ortodox.


"Ambele parti doresc sa pregateasca aceasta intalnire", a declarat Ilarion, seful diplomat al Bisericii Ortodoxe Ruse, in timpul unei intalniri cu jurnalistii.

"Ne apropiem de punctul in care devine posibila pregatirea unei intalniri intre Papa si Patriarhul Moscovei", a spus el.

Relatiile dintre Vatican si Biserica Ortodoxa Rusa au fost tensionate ani de zile. Fostul Patriarh Rus, Alexei al II-lea, i-a acuzat in mod regulat pe catolici de angajarea lor in prozelitismul din Rusia.

"in ultimii ani, s-au inregistrat imbunatatiri semnificative in relatiile dintre Biserica Ortodoxa Rusa si Biserica Catolica", a remarcat Ilarion.

Aceste evolutii "s-au remarcat dupa ce Papa Benedict al XVI-lea a devenit Papa. (…) E o persoana care nu are ambitia avansarii Bisericii Catolice in regiunile traditional-ortodoxe", a mai spus el.

Cu toate acestea, Ilarion a recunoscut ca situatia dintre cele doua biserici a ramas tensionata in special in Ucraina de vest, o regiune vizitata de curand de Patriarhul rus.

Ilarion, episcop de Viena si Austria, un specialist in materie ecumenica, a fost numit la 31 martie in postul de diplomat sef al Bisericii, urmand lui Kirill, care a devenit noul Patriarh al Moscovei si al intregii Rusii.

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile