publicat în: Arhivă

Alegerile papale din Biserica Ortodoxa Copta au loc mai devreme

Catedrala alegerea Papa Ortodox Copt

Asa dupa cum era de asteptat (vezi editiile precedente de stiri Lacasuri Ortodoxe), Biserica Ortodoxă Coptă a anunțat că alegerile papale vor avea loc in data de 29 octombrie 2012, în loc de 24 noiembrie, cum se prevazuse initial, iar alegerea finala între ultimii candidati va avea loc pe 4 noiembrie, în loc de 2 decembrie, informeaza Serviciul specializat de presa LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Episcopul Paul, purtătorul de cuvânt al comisiei de nominalizare papală, a declarat că zilele de post dedicate evenimentului au fost stabilite pentru perioada 22-24 octombrie și 31 octombrie-2 noiembrie 2012.

Papa Shenouda al III-lea, fostul papa al Bisericii Copte, a decedat in data de 17 martie 2012, la vârsta de 88 de ani (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). El fusese ales in functie – cel de-al 117-lea Papa al Bisericii Ortodoxe Copte, in anul 1971.

După moartea Papei Shenouda al III-lea, Episcopul Pahomie de Beheira a fost numit în funcția de patriarh, acționand până la alegerea unui nou Papă, dupa cum prevad regulamentele Bisericii.

Conform tradițiilor Bisericii Copte, și, de asemenea, decretului prezidențial din 1957, dintre numele celor trei finalisti, noul Papa va fi ales de un copil de 2 ani, legat la ochi, mai informeaza LONews.