Despre pr. Teofil Paraian in Bisericile din: Offenbach am Main, Darmstadt, Nurnberg, Munchen (pr. Sabin Voda)

Despre pr. Teofil Paraian in Bisericile din: Offenbach am Main, Darmstadt, Nurnberg, Munchen (pr. Sabin Voda)

In perioada 10 – 18 aprilie 2010, Parintele Sabin Voda, redactor la Radio ReIntregirea din Alba Iulia, este invitatul Arhiepiscopiei Ortodoxe a Germaniei, Austriei si Luxemburgului si va sustine mai multe cuvantari cu marturii despre viata si Invatatura Parintelui Teofil Paraian, duhovnicul de la Manastirea Brancoveanu de la Sambata de Sus, trecut la Domnul anul trecut In varsta de 80 de ani.


SocialTwist Tell-a-Friend

Cu acesta ocazie se va lansa si cartea: „In memoriam Parintele Teofil Paraian. Intalniri cu oameni iubitori de Dumnezeu”, aparuta anul acesta (2010) la Editura ReIntregirea a Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane de Alba Iulia, carte ce are atasat un CD In format mp3 cu Intreg continutul cartii (10 ore de Inregistrari).

Programul acestor marturii va Incepe de sambata, 10 aprilie 2010, dupa Vercenia de la biserica Sfantul Nicolae din Offenbach am Main, unde este paroh Parintele ?tefan Anghel. Va fi prezent PS Sofian Brasoveanul, unul dintre ucenicii de chilie ai Parintelui Teofil Paraian, care va da si Preasfintia Sa o marturie despre parintele Teofil.

Duminica, 11 aprilie 2010, parohia din Darmstadt Isi va prazui hramul – Izvorul Tamaduirii –, liturghia fiind oficiata de PS Sofian, iar la finalul slujbei va avea loc si prezentarea vietii si Invataturii Parintelui Teofil.

Urmatoarea Intalnire cu romanii ortodocsi din Germania va avea loc vineri, 16 aprilie 2010, la Catedrala mitropolitana din Nurnberg, In prezenta IPS Serafim, Mitropolitul Ortodox Roman al Germaniei si Europei Centrale si de Nord.

Marturiile despre Parintele Teofil Paraian se vor Incheia sambata si duminica (17 si 18 aprilie 2010) la Centrul bisericesc din Munchen unde slujeste si are resedinta PS Sofian Brasoveanul.

Pe parcursul acestor cuvantari sustinute de parintele Sabin Voda In Germania despre viata si Invatatura Parintelui Teofil Paraian, pe langa cartea dedicata memoriei Parintelui Teofil se vor mai prezenta CD-ul audio: „Sa ne rugam cu Parintele Teofil – rugaciuni si poezii rostite de Parintele Teofil Parian”, pliantul „Arhimandritul Teofil – Parintele bucuriei”, mapa de fotografii „Arhimandritul Teofil – Omul bucuriei” si DVD-ul: „Parintele Arsenie Boca – Sfantul Ardealului” (un film documentar de 50 min. cu marturii ale celor care l-au cunoscut direct pe Parintele Arsenie Boca).

ARHIEPISCOPIA ORTODOXA ROMANA ALBA IULIA

Aici, marturiile unor credinciosi: si arhiva inchinata pr. Arhimandrit Teofil Paraian prin tr-un program Lacasuri Ortodoxe.

©KSLCatalin publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 12/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.