IN MEMORIAM Pr. Teofil Paraian: Pentru mine a fost persoana care mi-a normalizat gandirea religioasa

Mi-a revolutionat gandirea religioasa, efectiv, si datorita lui am descoperit bucuria in credinta, m-am eliberat de bigotisme, sisteme, canoane etc.


SocialTwist Tell-a-Friend

Am simtit o durere foarte mare cand am aflat ca parintele Teofil a murit. Pentru mine a fost persoana care mi-a normalizat gandirea religioasa. Un om extraodinar, minunat.

M-am spovedit de doua ori la parintele cand a venit la Timisoara pentru conferinte si eram studenta pe atunci.

Mi-a revolutionat gandirea religioasa, efectiv, si datorita lui am descoperit bucuria in credinta, m-am eliberat de bigotisme, sisteme, canoane etc.

Omul acesta m-a invatat sa gandesc religios. Durerea pe care am simtit-o cand a murit a fost asemanatoare cu durerea vestii cand mi-a murit bunicul care m-a crescut. Deci a contat pentru sufletul meu enorm.

Mi-a fost foarte drag parintele Teofil.
Un om minunat care e la Dumnezeu acum, unde si-a dorit mereu. Un exemplu demn de urmat, un deschizator de drumuri si in pofida situatiei in care se afla a reusit sa ajute oamenii, asa cum isi dorea si a marturisit aceasta intr-un interviu. A creat o punte de comunicare intre calugari si laici si ne-a oferit tuturor un exemplu de iubire curata, prietenie, dialog, cultura, caldura sufleteasca, si ca ortodoxia poate fi traita, un exemplu frumos de NORMALITATE.

Un om minunat…care prin sfaturile de la spovedaniile lui, de la conferintele lui, din cartile lui m-a ajutat sa imi gasesc drumul in viata si fericirea. Cel mai mult mi-a placut la el ca era extrem de deschis la minte pentru un calugar, ii placea dialogul cu tinerii, nu se temea de intrebarile lor, de iscodirile din mintile lor si pot spune ca intreaga lui activitate a fost o ACTUALIZARE A ORTODOXIEI LA TIMPURILE NOSTRE. Nu mi s-a parut nicio clipa invechit sau demodat, ci foarte actual si nu a fost un claustrat intr- o manastire….dimpotriva, cunostea foarte bine inimile tinerilor , si nu numai, si stia sa ajunga la ele.
In inima mea parintele Teofil va avea intotdeauna un loc special si nu il voi uita niciodata!

MATITS MANUELA (manu…@yahoo.com)

ATENTIE! (click aici): Sambata, 5 decembrie 2009, la Manastirea Brancoveanu de la Sambata de Sus, va avea loc slujba parastasului, la 40 de zile de la mutarea la Domnul a Pr. Teofil Paraian

ALTE zeci de MESAJE (la care puteti si Dvs adauga unul) gasiti aici: http://arhiva.lacasuriortodoxe.ro/teofil-paraian-parintele-raspaditor-de-bucurie.html


Formularul creat pentru a oferi membrilor, abonatilor si vizitatorilor Lacasuri Ortodoxe ocazia de a-si putea exprima gandurile, amintirile, mesajele, trairile legate de acest mare duhovnic si parinte al nostru: Pr. Arhimandrit Teofil Paraian – un parinte "raspanditor de bucurie"*, poate fi accesat dand click aici: .

Mesajele vor fi triate de administratia Lacasuri Ortodoxe, rezervand bineinteles si subintelegand drepturile de postare si publicare ulterioara.

* Intr-un interviu realizat cu ocazia unei lansari ce carte, nu cu mult timp inainte de a se muta la Domnul, parintele Teofil afirma: "As fi foarte bucuros daca as sti ca am reusit astfel, prin ce-am facut in viata mea, sa fiu si eu raspanditor de bucurie!"

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.