Hirotonirea ca episcop a arhimandritului Nestor Sirotenko – 5 septembrie

Hirotonirea ca episcop a arhimandritului Nestor Sirotenko – 5 septembrie

Eparhia de Chersonèse (Patriarhia Moscovei in Europa de Vest) ne informeaza ca hirotonirea intru episcop a arhimandritului Nestor Sirotenko a avut loc duminica, 5 septembrie 2010, la Moscova, in catedrala Mantuitorului.

©Traducere si Redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


Ea a fost savarsita de patriarhul Kirill, in sobor de episcopi, printre care si Arhiepiscopul Innocent de Chersonèse, Patriarhul Teodor al Alexandriei, Prea Sfintitul Ilarion, presedinte al Departamentului de Relatii Externe al Patriarhiei Moscovei. Au participat, de asemenea, numerosi clerici si credinciosi din cadrul eparhiei de Chersonèse.

in 28 august 2010, la Sfanta Liturghie oficiata de praznicul Adormirii Maicii Domnului in catedrala Adormirii din Kremlin (Moscova), parintele Nestor, acum episcop de Caphes (oras antic in Crimeea), a fost ridicat la rangul de arhimandrit, de insusi patriarhul Kirill.

Eparhia de Chersonèse reuneste parohii ale Patriarhiei Moscovei din Franta, Spania, Elvetia si Portugalia, fiind infiintata imediat dupa revolutia rusa din 1917, odata cu Exarhatul patriarhiei Moscovei in Europa occidentala. Actualul episcop-vicar al Eparhiei de Chersonèse, PS Nestor Sirotenko, a urmat Academia Teologica Serghiev-Possad si Institutul de Teologie Ortodoxa St. Serge, si a slujit ca preot in Asnières, Paris (biserica Sfintii Trei Doctori), fiind protoiereu pentru parohiile din Eparhia de Chersonèse in Franta, din 2008, si profesor de teologie pastorala la Seminarul ortodox rus din Épinay-sous-Sénart.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 34/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.