Israelul nu se poate scuza cu Biblia pentru a-si justifica ocupatia. Pamantul Fagaduintei – Imparatia lui Dumnezeu

Lacasuri Ortodoxe: din Vatican
Mitropolitul Cyrille Salim Bustros Israelul nu se poate scuza cu Biblia pentru a-si justifica ocupatia. Tara Fagaduintei…

Israelul nu se poate baza pe termenul "Pamantul fagaduintei", din Biblie, pentru a "justifica revenirea evreilor in Israel si expatrierea palestinienilor", a declarat la Vatican astazi, sambata 23 octombrie 2010, Arhiepiscopul de Newton (Statele Unite ale Americii), Monsegnorul Cyrille Bustros Salim.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


"Nu ne putem baza pe tema Tarii Promise pentru a justifica revenirea evreilor in Israel si expatrierea palestinienilor", a afirmat presedintele grec-melchit al Comisiei, in mesajul Sinodal pentru Orientul Mijlociu, punctat de o conferinta de presa, conform AFP.

in acest mesaj, facut public in aceasta sambata, episcopii si patriarhii orientali afirma ca "nu permit sa se recurga la pozitii biblice si teologice in instrumentarea si justificarea unei nedreptati".

"Pentru noi, crestinii, nu se poate vorbi despre Taramul Fagaduintei poporului evreu", un termen care apare in Vechiul Testament, intrucat "promisiunea" a fost "desfiintata de prezenta lui Hristos". Dupa venirea lui Iisus, "vine vorba despre Tara Promisa doar atunci cand vorbim despre imparatia lui Dumnezeu", care acopera intreg Pamantul, fiind un "regat al pacii, dragostei, egalitatii (si) dreptatii", a spus el.

"Nu exista anumite persoane preferate, poporul ales, fiindca toti barbatii si toate femeile din toate tarile au devenit poporul ales", a mai adaugat prelatul.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 41/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.