publicat în: Arhivă

Cei patru musulmani acuzati de uciderea unui copt, in Egipt, au fost achitati

Lacasuri Ortodoxe: din Cairo – Egipt (AFP)
Cei patru musulmani, acuzati de uciderea unui copt in Egipt, au fost achitati

Patru musulmani acuzati de uciderea unui crestin, au fost achitati ieri, luni 22 februarie 2010, de catre o instanta egipteana care a “constatat” ca probele nu stabilesc vinovatia lor – conform unei surse judiciare, citata de AFP.


Inculpatii au fost arestati in octombrie 2010, dupa asasinarea crestinului copt la domiciliul sau, in Dairout, in sudul tarii.

Ei planificasera de fapt, sa-l ucida pe fiul victimei, care avusese relatii intime cu o fata musulmana, suspectat de difuzarea unui CD care continea fotografii cu fata.

Cei patru musulmani, acuzati de uciderea unui copt in Egipt, au fost achitati

Judecatorul a spus insa ca nu este sigur daca declaratiile martorilor arata ca cei patru barbati care au fost arestati sunt intr-adevar si autorii crimei.

Satenii musulmani au aruncat cu pietre impotriva bisericii si caselor de locuit ale coptilor, dupa arestarea inculpatului.

Cei patru musulmani, acuzati de uciderea unui copt in Egipt, au fost achitati

Coptii reprezinta aproximativ 10% dintre cei 80 de milioane de egipteni, mai informeaza AFP, citat de La Croix. Acestia se plang de peste 20 de ani de discriminare, si pretind ca nu au voie sa ocupe posturi cheie in cadrul militar, politie, justitie sau universitati.

Alti musulmanii au ucis sase copti si un politist musulman, in ziua de 6 ianuarie 2010, in ajunul Craciunului, in Egiptul de sud (vezi MONITOR Lacasuri Ortodoxe). Cei trei suspecti sunt judecati si ei de catre inalta Curte a Securitatii de Stat din Qina, o instanta speciala.

©Alex_Daniel Rotariu publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 6/2010