Dupa Belgia si discutiile mai noi din Franta, si Germania va vrea sa interzica burqa, de aceasta data in intreaga UE

Lacasuri Ortodoxe: din Berlin
Un deputat european german vrea sa interzica burqa in intreaga Uniune Europeana

Un vice-presedinte al Parlamentului European, lider al liberalilor (FDP) germani la Bruxelles, a cerut in aceasta duminica, 2 mai 2010, interzicerea valului islamic integral in intreaga Uniunea Europeana.


"Vrem ca, in Germania – si in intreaga Europa – sa fie interzisa purtarea Burqa in toate formele sale", a declarat Silvana Koch-Mehrin la o tribuna publica libera, opinie publicata de ziarul Bild am Sonntag.

in Belgia, deputatii au votat deja interzicerea purtarii voalului islamic in locuri publice, dar adoptarea finala a proiectului de lege ar putea fi compromisa de guvern.

in Franta, guvernul va introduce, de asemenea, in curand un proiect de lege in acest sens (vezi MONITOR Lacasuri Ortodoxe nr. 15/2010).

"Burqa este un atac impotriva drepturilor femeii, este o inchisoare mobila", a spus doamna Koch-Mehrin, ai carei parteneri liberali sunt la putere in Berlin in coalitia condusa de conservatoarea Angela Merkel.

Reprezentantii organizatiilor musulmane si ai grupurilor de aparare a drepturilor omului, inclusiv Human Rights Watch, au denuntat incercarile de interzicere a voalului complet, declarand ca interdictia incalca principiile Conventiei Europene a Drepturilor Omului, informeaza France Presse.

©traducere KSLCatalin publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 16/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.