publicat în: Arhivă

Musulmanii din Castelu si Cumpana au primit de la Stat 490.000 ron pentru construirea de geamii

Musulmanii din Castelu si Cumpana au primit de la Stat 490.000 ron pentru construirea de geamii

Geamia comunitatii musulmane din Castelu si cea din Cumpana, judetul Constanta, au primit 490.000 de lei pentru lucrarile de constructie.

Potrivit celor declarate de Muftiul Cultului Musulman, Iusuf Muurat, sumele sunt mai mult decat binevenite, mai ales ca nici perioada economica pe care o traverseaza tara nu este una tocmai buna pentru lucrari de investitii.


„Initiativa a apartinut deputatului UDTTMR Amet Aledin, care a solicitat sume pentru opt unitati de cult din judet, dar intr-un final am primit doar pentru acestea doua. Banii nu ajung, dar sunt buni si acestia. Poate la anul vom primi mai multi". Cererile de finantare au fost inaintate la inceputul acestui an.

Asa cum a sustinut seful cultului musulman, pentru ridicarea unei geamii este nevoie de aproximativ 70.000 de euro.

„Restul de bani ii vom strange din diferite donatii, dar si de la statul turc, de la departamentul Culturii", a mai adaugat Muurat. Acesta a precizat ca va posta, in perioada urmatoare, pe site-ul muftiatului, un cont unde se pot face donatii pentru unitatile de cult pe care comunitatea musulmana vrea sa le ridice in judet.

Geamia din Castelu se va ridica pe locul fostei scoli tatare din localitate, aflata in centrul comunei, iar la Cumpana lucrarile sunt deja incepute.

in total, prin aceasta Hotarare de Guvern, pentru judetul de Constanta au fost alocati 3.798.000 de lei.

Sursa: Ziua de Constanta