UE s-a declarat socata de asasinatul din Iran

Lacasuri Ortodoxe: din Bruxelles
UE s-a declarat “socata” de asasinatul din Iran

?efa diplomatiei europene, Catherine Ashton, a declarat vineri, 16 iulie 2010, ca a fost "socata" de dublul atentat sinucigas din sud-estul Iranului, sustinut de extremistii sunniti, condamnandu-l “ferm”.

©Traducere: Teo-CHristian pentru Lacasuri Ortodoxe® (cell extract)


Ashton "condamna ferm aceste atentate teroriste lase, care nu au nicio justificare" si isi “exprima solidaritatea” cu familiile victimelor, potrivit unui comunicat.

Grupul extremist sunnit Jundullah a revendicat dublul atentat sinucigas de joi, care a produs moartea a cel putin 27 de persoane, afirmand ca au intentionat sa dea o lovitura Aparatorilor Revolutiei, aripa armata a regimului.

Atacul, care a produs si ranirea a peste 250 de persoane, a avut loc langa o moschee din Zahedan, capitala provinciei Sistan-Baluchistan, unde Jundullah (Soldatii lui Dumnezeu) conduce o rebeliune de 10 ani.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe nr. 26/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.