Moscheea de la New York depasita, la licitatie, de un centru de sah

Lacasuri Ortodoxe: din Moscova (AFP)
Moscheea de la New York depasita, la licitatie, de un centru de… sah

Excentricul presedinte rus al Federatiei Mondiale de ?ah (FIDE) a anuntat astazi, joi, 16 septembrie 2010, ca a oferit suma de 10 milioane de dolari pentru a cumpara terenul vizat de controversata moschee de langa Ground Zero din New York, pentru a construi pe acest loc un centru de sah.


Kirsan Iliumjinov a trimis o scrisoare la New York, primarului Michael Bloomberg, prin care acesta "ii propune sa achizitioneze terenul pentru suma de 10 milioane de dolari", a spus acesta, citat de RIA Novosti.

"Miliardarul Donald Trump a facut o oferta de 7,5 milioane de dolari, si am decis sa o depasim", a adaugat el pentru a justifica oferta de 10 milioane dolari.

Magnatul american, Donald Trump, a facut oferta pentru a cumpara terenul de langa Turnurile Gemene distruse de atacurile din 11.09.2001, in ideea construirii unui centru islamic, inclusiv o moschee.

Consiliul New York City a aprobat aici construirea unui centru islamic, si a unui loc de rugaciune, declansand o controversa in Statele Unite, rudele victimelor atacurilor organizand recent demonstratii impotriva hotararii.

Iliumjinov a sugerat sa se construiasca "un centru international de sah si Academia de sah internationala. Acum suntem in asteptarea unui raspuns la scrisoarea noastra", a mai spus el.

La inceputul lunii septembrie, renumitul personaj bogat anuntase ca va parasi locul sau de presedinte al micii republici ruse, Calmuchia, din apropierea Marii Caspice, pentru a se dedica presedintiei Federatiei Internationale de ?ah.

Kirsan Iliumjinov a mai declarat in urma cu un deceniu ca a intalnit extraterestrii "in costume galbene", cu care ar fi comunicat telepatic inainte de a face un tur la bordul navei lor, "un fel de tub semi-transparent”.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 35/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.