5 aprilie 2011 – zi de doliu in Albania

Haxhi Dede Reshat BardhiLacasuri Ortodoxe: art. si trad. – informatii primite din Tirana, Albania

Autoritatile albaneze au declarat ziua de astazi zi de doliu national in onoarea liderului suprem al Centrului Mondial Bektasi, Haxhi Dede Reshat Bardhi, care a murit sambata la un spital din Tirana, dupa o boala indelungata.


Drapelul national este arborat in berna pe toate cladirile publice, si programe omagiale vor fi organizate la Palatul Congresului. Fostul lider va fi inmormantat marti, 5 aprilie 2011, la Centrul Mondial Bektasi din Tirana, conform unei declaratii a guvernului albanez.

Haxhi Dede Reshat Bardhi a murit la varsta de 76 de ani, dupa ce a condus timp de 18 ani Centrul mondial al ordinului musulman Bektasi, cu sediul la Tirana din 1929.

Albania ramane inima acestei ramuri apropiate sufismului, care numara aproximativ 7 milioane de adepti in intreaga lume.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.