Musulmanii AMENINTA cu retragerea banilor din bancile elvetiene, vizand astfel si dezvoltarea bancilor islamice

warba bank kuweit Lacasuri Ortodoxe: din Ankara
Un ministru turc cere musulmanilor sa isi retraga banii din bancile elvetiene

Ministrul turc pentru Afaceri Europene, Egemen Bagis, a cerut musulmanilor sa isi retraga banii din bancile din Elvetia, dupa anuntarea votului de interzicere a minaretelor in aceasta tara, intr-o declaratie publicata miercuri, 2 decembrie 2009, in jurnalul Hürriyet.


"Sunt convins ca aceasta decizie (a alegatorilor elvetieni) ii va incuraja pe fratii nostri musulmani sa-si reconsidere decizia lor de a-si pastra banii in bancile elvetiene", a spus el.

warba bank kuweitMinistrul i-a invitat pe depunatori sa prefere bancile turcesti, cel mai putin afectate, spune el, de criza financiara globala.

"Portile sectorului bancar din Turcia sunt larg deschise", a declarat ministrul, adaugand ca Elvetia va trebui sa “revina asupra acestei decizii eronate."

Daniel Cohn-Bendit, co-presedinte al Verzilor in Parlamentul European, a cerut si el, de asemenea, "celor mai bogate tari musulmane sa-si retraga banii din bancile elvetiene”, intr-un interviu acordat tot in ziua de miercuri, jurnalului elvetian Le Temps.

"(…) Cea mai uimitoare riposta ar fi ca, tari musulmane cele mai bogate sa isi retraga banii din bancile elvetiene. Goliti casieriile Confederatiei: uite ce puteti face!", a spus el.

Turcia, o tara musulmana, dar laica, a denuntat marti, 1 decembrie 2009, si ea, prin vocile liderilor sai, decizia alegatorilor elvetieni.

Primul-ministru Recep Tayyip Erdogan, care conduce un guvern islamic conservator, a vazut in referendumul de duminica "reflectarea valului tot mai mare de rasism si de extremism de dreapta in Europa".

Elvetia numara circa 400.000 de musulmani, mai mult de un sfert fiind turci, dintr-o populatie de 7,5 milioane persoane, ceea ce face ca religia Islamului sa fie cea de-a doua in tara, dupa crestinism, potrivit statisticilor oficiale.

ALTE articole despre puternica ascensiune a Bancilor Islamice:

– Bancile islamice isi continua drumul ascendent, castigand teren in intreaga lume: azi, Tunisia

– Finante islamice: Andre Gerin (CPF) refuza adaptarea legilor frantuzesti la Sharia

– Ajutate de criza actuala si de injustetea practicilor bancare obisnuite, Bancile islamice – carora Islamul nu le permite sa practice camataria ci doar sa profite din investitii – castiga teren in Europa, in lipsa unor alternative cu adevarat crestine

– Kuweitul va infiinta o noua banca islamica. Ce este banca islamica?

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.