publicat în: Arhivă

Kuweitul va infiinta o noua banca islamica. Ce este banca islamica?

warba bank kuweit Lacasuri Ortodoxe: din Kuweit
Kuweitul va infiinta o noua banca islamica

Consiliul de ministri kuweitian a decis sa infiinteze o noua banca islamica, unde trei-sferturi din actiuni vor fi gratuite pentru clientii kuweitieni, a raportat marti agentia oficiala de stiri Kuna.


Warba Bank, care va deveni a patra banca islamica in Emirate, va avea un capital de 100 de milioane de dinari (350 milioane dolari), detinut pana la 24% de catre Autoritatea de Investitii Kuweit, fondurile suverane kuweitiene.

Restul de 76% din actiuni, echivalentul a 265 milioane de dolari platite de catre Stat, vor fi distribuite in mod egal intre cei 1.1 milioane kuweitieni.

warba bank kuweit Aceasta donatie hotarata luni, 14 septembrie 2009, de catre Consiliul de Ministri, are loc cu cateva zile inainte de EL Eid al-Fitr, sarbatoarea care marcheaza sfarsitul Ramadanului, luna de post a musulmanilor.

Sistemul bancar islamic difera de la sistem conventional, in sensul ca imprumutul nu este supus unei rate a dobanzii la nivel de specula – interzisa de Islam.

Bancile islamice nu platesc o dobanda fixa deponentilor, ci ele ofera o plata indexata in functie de performanta (profiturile sau pierderile) investitiilor.

Kuweitul are deja trei banci islamice, printre care Kuwait Finance House, una dintre cele mai mari din lume. in plus, o banca comerciala a obtinut, de asemenea, permisiunea de a se transforma intr-o banca islamica.

in total, Emiratele detin sapte banci conventionale si sucursalele locale a sase banci internationale si din Golf.

Emiratele s-au deschis catre bancile straine in ianuarie 2004.