Egiptul a deschis terminalul cu Fasia Gaza, pentru trei zile

Lacasuri Ortodoxe: din CAIRO
Egiptul a deschis ieri, marti 15 septembrie 2009, pentru o perioada de trei zile, terminalul Rafah, la frontiera sa cu Gaza, pentru a permite trecerea palestinienilor si a ajutoarelor, in apropierea sarbatorii musulmane Fitr – au afirmat surse oficiale.


Palestinienilor blocati la frontiera li se va permite sa treaca in Fasia Gaza, iar celor ce au vize li se va permite sa treaca in Egipt, au spus ei.

Potrivit agentiei Mena (Mina), Egiptul va trimite 135 de tone ajutor medical in Gaza.

Sarbatoarea Fitr marcheaza sfarsitul lunii sfinte musulmane a Ramadanului, care cade in data de 20 septembrie, in acest an.

Unica poarta de trecere pentru palestinienii din Gaza, aflata in punctul de trecere din Rafah, este inchisa aproape continuu incepand cu iunie 2006, dupa capturarea unui soldat israelian, Gilad Shalit, de catre trei grupuri armate palestiniene, printre care Hamas, la marginea Fasiei Gaza.

Dupa ce miscarea islamista Hamas a obtinut controlul asupra teritoriului palestinian, in iunie 2007, Egiptul a refuzat sa tina permanent deschisa frontiera sa cu Fasia Gaza.

Ultima deschidere a avut loc in prima jumatate a lunii august.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.