publicat în: Arhivă

US: Reprezentantul lui Obama in relatiile cu musulmanii, si-a preluat astazi functia (depunand juramantul pe Coran), preocupat de tinerii musulmani marginalizati din… Europa

farah pandith Lacasuri Ortodoxe: din WASHINGTON
Reprezentantul special american in relatia cu comunitatea musulmana, Farah Pandith, si-a preluat oficial mandatul astazi, marti 16 septembrie 2009, angajandu-se sa consolideze legaturile cu lumea musulmana, pentru a veni in sprijinul rezolvarii problemelor cele mai presante: extremismul si saracia.


farah pandith Secretarul de stat Hillary Clinton, "mi-a cerut sa gasesc modalitati prin care sa construim parteneriate puternice si sa cream noi relatii cu organizatiile (musulmane)", a declarat doamna Pandith dupa depunerea juramantului pe Coran, promitand sa-si indeplineasca misiunea.

”Sub conducerea Secretariatului Clinton, Departamentul de Stat redefineste modul prin care va trebui sa lucram cu comunitatile musulmane din intreaga lume", a adaugat aceasta.

Doamna Pandith, care a imigrat de copil in Statele Unite, din Srinagar, capitala de vara a Kashmirului indian, a promis sa colaboreze cu comunitatile musulmane in abordarea problemelelor "cele mai urgente", cu care acestea se confrunta.

Doamna Clinton, la randul sau, a indicat faptul ca rolul reprezentantului nu se va limita doar la probleme ca "terorismul" sau "extremismul". Acesta va interveni, de asemenea, asupra a "tot ceea ce avem in comun si ne dorim pentru viitorul copiilor nostri" a spus ea, citand saracia sau schimbarile climatice.

hillary-clinton si obama

Doamna Clinton a adaugat ca reprezentantul va lucra, de asemenea, pe tema "preocuparilor specifice comunitatilor musulmane", cum ar fi "tinerii musulmani din Europa, care se simt marginalizati si deconectati de la societate".

intr-un discurs pe larg, tinut in Cairo, in iunie anul trecut, Presedintele Barack Obama a promis “un nou inceput (prospetime)" in relatiile dintre Statele Unite si lumea musulmana.