Adoptarea unei legi crude si degradante, de ucidere prin lapidare (omorarea cu pietre), in Indonezia

ifdhal_kasim Lacasuri Ortodoxe: din Banda Aceh (Indonezia)
Nemultumiri ale asociatiilor, dupa adoptarea unei legi privind lapidarea adulterilor, in Aceh

Grupurile de aparare a drepturilor omului au descris ca fiind "cruda si degradanta", o lege care autorizeaza executia prin lapidare in cazul autorului unui adulter, in provincia Aceh din Indonezia, un bastion al conservatorilor musulmani.


Legea a fost adoptata luni de catre legiuitorul provincial (parlament) al Aceh, unde alesii locali cer de ani de zile o aplicare stricta a Shariei (legea islamica).

Noua lege autorizeaza pedeapsa cu moartea prin lapidare (omorarea cu pietre) pentru persoanelor casatorite care au comis adulter si 100 de lovituri de bici pentru persoanele necasatorite vinovate de adulter.

"Legile care au fost aprobate in Aceh sunt crude si degradante", a declarat catre AFP presedintele Comisiei Nationale a Drepturilor Omului, Ifdal Kasim, care a solicitat Presedintelui indonezian, Susilo Bambang Yudhoyono, revizuirea acestei legi.

Guvernatorul Aceh, Irwandi Yusuf, si-a exprimat deja opozitia fata de lege, prin solicitarea unei amanari a adoptarii acestei legi.

Aceh, situata in extremitatea nordica a insulei Sumatra, este o provincie in care Guvernul indonezian a permis autoritatilor locale, in 2001, sa puna treptat in vigoare Sharia.

in timp ce majoritatea celor din Aceh se declara in favoarea impunerii legii islamice, metodele sale de aplicare de catre politie sunt frecvent criticate.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.